Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 28 juli 2011
nästan hemlagad pyttipanna
ja nästan i alla fall.
Själva pytten brukar jag köpa på påse och sen har jag i lite av vad som finns hemma. Den här gången hade jag en del starka korvar och lite bacon i frysen i en "restlåda". Tog burkchampinjoner, en burk med syltlök och stekte allt.
Restlåda i frysen är ett bra knep att tillvara ta alla småbitar som blir över i stället för att slänga skinksnutten eller sista korven.
Det är även gott att ha i marinerade vitlöksklyftor eller riktigt fint fläsk skuret i bitar. Vill man ha i mer potatis och har ont om tid så är faktiskt potatis på burk ett bra pyttipanna tips!
Sen är det bara att servera med tillbehör som rödbetor, salt gurka, HP sås
eller vad man nu gillar och så klart stekt ägg. Om man känner att man har lite tillgodo på gräddkontot är pytt också ljuvligt gott att gräddstuva.
Smaklig måltid!
Etiketter:
kött,
ta tillvara på matrester,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar