torsdag 28 juli 2011

nästan hemlagad pyttipanna


ja nästan i alla fall.
Själva pytten brukar jag köpa på påse och sen har jag i lite av vad som finns hemma. Den här gången hade jag en del starka korvar och lite bacon i frysen i en "restlåda". Tog burkchampinjoner, en burk med syltlök och stekte allt.
Restlåda i frysen är ett bra knep att tillvara ta alla småbitar som blir över i stället för att slänga skinksnutten eller sista korven.
Det är även gott att ha i marinerade vitlöksklyftor eller riktigt fint fläsk skuret i bitar. Vill man ha i mer potatis och har ont om tid så är faktiskt potatis på burk ett bra pyttipanna tips!
Sen är det bara att servera med tillbehör som rödbetor, salt gurka, HP sås
eller vad man nu gillar och så klart stekt ägg. Om man känner att man har lite tillgodo på gräddkontot är pytt också ljuvligt gott att gräddstuva.
Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar