måndag 25 juli 2011

Rustikt småplock blev en hel middag, chevreöverbakade rödbetor, spenatsallad och annat gott


Måndag och lite trött efter hektiskt dag på jobbet.

Det blev lite koka soppa på en spik och i takt med att maten lagades så kopplade jag av lite. Att hacka grönsaker och smaka kryddor är en lisa för själen i alla fall för mig.
De här rätterna är dock så lättlagade att vem som helst kan laga det.
*Chevré bakade rödbetor med honung och pinjenötter i ugn.
*Sallad på bladspenat, tomater, kapris, mango, avokado och rädisor.
*Klyftpotatis i ugn av färskpotatis, med olivolja och vitlök.
*stekta färska champinjoner

Hit räcker det egentligen för en hel middag, i synnerhet om man kör vegetariskt. Nu hittade jag en bit fläskytterfilen i affären med bra pris och kort datum som fick följa med och behövde stekas upp, så den serverades också till.
Stektes i skivor med örtsalt och lite paprika och sen en skvätt grädde att puttra i hop med några minuter.

Så vår måndagsmiddag kändes och smakade som en hel helgmiddag och min kväll känns plötsligt så mycket bättre och piggare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar