fredag 16 november 2012

Stekt oxytterfilé, gott en fredag efter jobbet och repotage i Ica kuriren

Japp så fick jag också se tidningen då med reportaget i Ica kuriren. Kul men lite konstigt att se sig själv i en tidning.
Här kan ni se nätversionen.
Lite pinsamt att whiskyn jag använt till maten någon dag innan står där i fullt fokus! Man kan nästan tro att jag sippar på den när jag lagat maten, jag som inte ens gillar whisky ;)
Den dagen lagade jag torsk och potatis i folie för er som vill ha receptet klicka bara in.
Som de låg i kylen sen kvällen innan i sina foliepaket.











Annars i helgen har vi detta på menyn, grillad oxytterfilé som var ett felköp.
Erkänner att jag var skeptisk till denna köttbit men fick ju prova då den befann sig hemma i mitt kök.
Men jag ändrar mig, för riktigt gott blev det och ganska enkelt att förbereda.
Jag stekte bara köttet i stekgryta med lite örtsalt och krossad rosépeppar som är en krydda jag glömmer bort att använda. Så gott ju med denna röda lilla pepparsort som inte alls är släkt med de andra pepparsorterna.
Efter att köttet fått lite färg och yta så fick det stekas klart i ugn på 200 grader tills temperaturen var uppe i ca 60 grader. Låt köttet vila en stund i folie innan det skärs i skivor.

Ett enkelt men god potatis och jordärtskockspuré till och så var middagen klar.



Ingredienser potatis- och jordärtskockspuré

800 g potatis
500 g jordärtskockor
3 dl grädde
50 g smör
Salt, efter smak
Koka skockor och potatis, mosa dem och blanda med grädde, smör och lite salt.
Klart!



Köttet var gott även kallt, skuret i tunna skivor. Så nästa gång gör jag två köttbitar och har till en kall steksallad



Trevlig fredag! // Lena

20 kommentarer:

  1. Svar
    1. tack jo det blev bra även om jag är ganska säker på att jag inte sa att jag har som hobby direkt att handla mat sent på kvällen. Riktigt så uttryckte jag mig inte ;)

      Radera
  2. jösses..har precis ätit middag, men jag blev hungrig igen :)
    å missa nu inte......

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. ser fantastiskt ut, synd jag inte kan komma!

      Radera
  3. Grattis, vilket fin reportage! :)
    Ja, det där känns igen även om jag inte har så många barn som du. Huvudsaken är att man trivs med det man gör, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack
      Jo rätt bra blev det även om jag hade lite mer att säga om prioritering av hela livet och livspusslet där träning och aktiviteter för i synnerhet mindre barn enkelt byts ut i vår familj mot att softa men även att bara ta en promenad till sjön eller skogen. Vi är ju inte bara hemma i morgonrock eller storhandlar som hobby ;)

      Radera
    2. Vilken tur att vi inte softar hela dagarna i morgonrock ;)

      Radera
  4. Så kul, vilket bra reportage om dej!
    Ja, visst handlar det om att prioritera, man kan ju inte hinna med allt, så länge man gör det man själv vill och trivs med. Att stressa mår ingen bra av.
    Oxytterfilé är detsamma som ryggbiffrad, bara ett annat ord för att kunna sätta ett högre pris på köttet. Precis som när man köpt fläskytterfilé och nu lärt sej att det är benfri kotlett... ja tänk vad de kan hitta på, de där försäljarna:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja och just därför var jag lite skeptisk till det här köttstycket :)
      Men jag erkänner, det var gott men verkligen inte filé som säljarna vill få oss att tro! ;)

      Radera
  5. Oxytterfile' tror jag inte att jag har köpt. Jag köper nästan alltid biff med kappa när jag handlar nötkött. Smaken blir så god av fettkappan, även om jag skär bort den vid servering. Det gör att också vovven blir glad...

    Whiskyflaskan gör väl inget! Den ser bara ut som rekvisita. Kul att få vara med i ett reportage!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med om att biff med kappa är gudomligt mycket bättre än biff utan kappa!
      Vad bra att det inte ser ut som om jag småtullar då :)

      Radera
  6. Vilket fint reportage! Alltid lika kul när man får läsa om andra bloggare.

    Maten ser inte fel ut den heller. Jag har faktiskt lite ångest för min matlagning för tillfället. Butiken tar mycket tid, framför allt eftersom vi öppnar på fredag.... yiiiiiii!

    Kram Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  7. Förstår att du har massor och jag hoppas någon gång kunna passera där du bor så jag får kika in i butiken som ser jättefin ut!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Grattis till fint reportage!

    SvaraRadera
  9. Vilket bra reportage! Tänk om jag hade din framförhållning och planerade mer, då skulle jag kunna lägga tiden på träning som jag verkligen behöver :-)

    Verkligen en supermamma värd namnet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag lägger ju dessvärre inte tiden på just träning utan softar bara mer och försöker att inte jäkta så mycket.
      Men visst spar framförhållningen mig massa tid, helt klart. :)

      Radera
  10. Den whiskeyflaskan såg inte jag förrän du nämnde den här ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ha ha skulle kanske inte sagt något :)

      Radera