lördag 16 juli 2011

pilgrimsmusslor i citron och vitlök och scampin med chili





Fräste på lite schalottenlök, pressad vitlök i smör och la sen ner pilgrims musslorna någon minut. Kramade ner en stor citron i och lite grädde. Koka upp hastigt. Ha på slutet ner några basilikablad. Strö över lite flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen
Scampin fräste jag med lime och chili med olivolja med chili smak och en stor hackad solmogen tomat. En dutt salt och några duttar tabasco.
La sen i en ugnsfast form och bara några matskedar grädde, in i ugnen tills den puttrade och serverade sedan båda rätterna med bröd och en kall öl.





Underbart enkelt och underbart gott en kväll själv hemma.
Kvällen ska jag nu fortsätta med min andra favorithobby ;läsa.
Har en favoritförfattare som jag missat en lite bok av som nu ligger oläst *vilken lycka*
Paul Austers "Den röda anteckningsboken" ligger på mitt nattduksbord och väntar.
Om ni inte upptäckt denna författare så kan jag varmt rekommendera både han och hans hustru Siri Hustved. Hennes bok " Vad jag älskade" är bland de bästa jag läst och jag har läst mycket.

Ha en trevlig kväll, i morgon tänkte jag laga kyckling med honung, chili och basilika. Till förrätt blir det nog ugnsbakade färska rödbetor med getost, honung och pinjenötter.
Vi ses då :)

3 kommentarer:

  1. Oj, det lät himla gott det här, det måste jag testa :), letade efter nåt med pilgrimsmusslor o lime och detta lät godast! Det borde funka med lite vanlig gul lök då jag inte hade scharlottenlök hemma....

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen jättegott och enkelt att laga.
    Hoppas det smakar bra!
    // Lena

    SvaraRadera
  3. Stekte länge och väl och för säkerhetsskull körde jag dem i micron ett par minuter :-) smakade väl så där... Googlade sedan på hur man ska tillaga dem så jag inte skulle bli magsjuk om de nu ändå var råa. Hittade ditt fina recept och lovar att försöka mig på dem igen och då börja i rätt ände: läsa recept och hur man ska göra och sedan tillaga dem. Inte tvärt om:-) Tack för receptet! Maria Novisen vid Spisen

    SvaraRadera