Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 14 juli 2011
Lyxiga fiskburgare som barnen och du älskar...ja och maken så klart!
Generellt äter nog de flesta för lite fisk, många jag känner säger att de vissa veckor inte äter fisk alls.
Det är så otroligt lätt att laga och så himla gott, så jag förstår inte varför.
En säger att barnen inte gillar annat än fiskpinnar, jag brukar tänka att de finns de ju iofs inte så mycket fisk i så.
Prova att steka egna fiskburgare ska ni få se, servera antingen med hamburgerbröd och tillbehör eller med lite pressad potatis och en kall romsås till.
Även den här rätten kan man göra kvällen innan och ställa fisksmeten i kylen över natten och bara steka på, men det är rätt enkelt att slänga i hop hemma direkt efter jobbet också, man kan göra den lyxig eller mer vardagsenkel beroende på vad man har i.
Mitt favoritrecept är detta:
Ingredienser
200 g kräftstjärtar och skalade räkor.
500 g fisk, torsk, lax eller annan fast fisk.
en halv tsk örtsalt
svartpeppar efter smak
cayennepeppar, en dutt efter smak.
1 ägg
ett par tsk vetemjöl.
några matskedar grädde.
Rör i hop allt till en smet i mixern, men spara gärna några räkor eller kräftstjärtar till garnering.
Forma till biffar eller stek burgare --hit kan du förbereda och spara i kyl över natten--
stek dem i smör och servera med tillbehör. Man kan välja att panera dem i ströbröd eller steka dem utan. Gott vilket som och om man panerar så är det gott att ha någon krydda i ströbrödet som citronpepapr, lite dill eller något gott som passar.
Jag brukar oftast servera dem med pressad potatis och en löjrom sås ( vanlig stenbit går såklart bra till vardags)
5 matskedar löjrom
2 dl creme fraich lätt.
lite nyklippt hackad gräslök- rör i hop.
Vardagslyx mat!
Etiketter:
Fisk,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar