onsdag 24 augusti 2011

snabbsaltad gurka och anonym elakhet




I dag läste jag en artikel om att många barn far illa på nätet av anonyma mobbare som skriver kränkande elaka inlägg bakom anonyma nick.
Inte ett dugg konstigt att våra barn gör så när det finns föräldrar som gör precis samma sak bakom anonyma nick.
Kändisar och vanligt nätfolk som hånas och kränks på offentliga forum av ynkryggar och små patetiska. människor.
Folk som förföljs irl av personer de "mött" på nätet som tar reda på var barnen till någon heter som de tyckt olika i ett ämne på något forum, vilken ras på hunden de har och letar reda på dem på deras barns hemsidor och skriver där.
Som snokar reda på människors hemadresser, telefonnummer, var barnen går i skolan osv
Sjuka människor? Nja i bland är det vanliga mammor ( och säkert pappor, men jag tror vi kvinnor är i majoritet här )som inte kan skilja på sak och person och som saknar en social viktig sida de flesta av oss har.
Små människor utan egna liv som avundas andras och som går så långt att de kränker och skriver saker som är straffbart. Jo det är faktiskt straffbart och går under rubriken förtal av annan person.
Andra mammor med egna barn som startar nidbloggar om personer de mött och inte gillat på något forum.
Är det konstigt att våra barn tar efter!!??
Inte ett dugg såklart.


Nu ska jag ta en gurkmacka och önskar er alla där ute en trevlig kväll.
Gurkreceptet kommer från min farfar som var en mästare på att snabbsalta gurka.
Han odlade egna men affärerna är fulla av billig gurka nu, så passa på i skördetider!

8 Västeråsgurkor
1.5 l vatten
0.75 dl salt
5-6 dillkronor
10-15 svartvinbärsblad

Koka vatten och salt, låt svalna helt innan du lägger ner gurkorna som du tvättat och pickat med en gaffel så de får lite hål.
Lägg i dillen och svartvinbärsbladen och låt allt stå i kylen en till två dygn innan de är klara att avnjutas.
Håller sig i kylskåp några veckor!




Var snälla mot varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar