Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
fredag 19 augusti 2011
skogspromenad och koka kräftor till kräftskivan
I dag har killarna, min man och jag varit på skogspromenad.
Vi fick tre kantareller och då gick vi på mina säkra svampställen.
Det har förmodligen regnat minst i landet där, för maken var snustorr och jag hade egentligen redan fått skvallrat för mig att det inte skulle finnas något svamp där nu.
Men vad gjorde det en ledig dag med familjen och en god picknick, vi hade mysigt ändå och skogen är sagolik att gå i i synnerhet för små barnben.
Efter skogspromenaden var vi hem till min pappa som nyss kommit hem från kräftfiske. Förundrat tittade killarna på hinkarna med levande kräftor som strax åkte ner i den heta kräftlagen.
I morgon kräftskiva!
Recept på kräftlag.
2,5 liter vatten
½ dl dl salt
1 msk socker
1 dl öl, gärna mörk eller porter
krondill
Koka upp vatten, salt, socker och ölen. Koka under lock i några minuter och lägg i dillen. Låt lagen svalna. Lägg ner kräftorna som du om de är levande kokat i hett vatten ca 7-9 minuter. Låt kräftorna ligga i lagen i 4-5 timmar.
Smaklig måltid!
Etiketter:
Fisk och skaldjur
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar