tisdag 23 augusti 2011

Pasta med hemgjord tomatsås, en snabb vegetarisk historia




Jag gjorde en god pastarätt häromdagen till lunch.
Pasta är perfekt snabbmat och i synnerhet vegetarisk är busenkel att göra.
Våra vegetariska rätter i familjen utgörs därför oftast av just olika pastarätter.
Jag stekte tomaterna i lite olja efter att ha gjort ett kryss i skalet, strödde lite flingsalt över. Stekte sedan färska champinjoner. Lät allt puttra och hällde i en aningen kantarellfond- hade ingen annan buljong hemma, grönsaksbuljong går lika bra och kanske till och med bättre.
Rör om och späd med lite vatten och låt sjuda en stund.
Jag hade sedan i lite kapris och smakade av med salt och peppar och aningen en lite dutt med socker för att framhäva smaken på tomaterna.
Färgen på pastasåsen är väl inte den vackraste av rätter då champinjonerna brunfärgar såsen, men gott blir det!
Servera med pasta såklart och ni har en vegetarisk god rätt på ca 15-20 minuter.
Det är vad man kan kalla snabbmat!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar