onsdag 10 augusti 2011

lite godare, nyttigare köttfärssås och lite enklare efter jobbet igen.




Köttfärssås kan man såklart göra på alla möjliga sätt och jag varierar mig nog friskt. Men i söndags gjorde vi den här som bara var att ta fram och värma i dag efter jobbet. Just köttfärssås passar utmärkt att göra någon dag innan, eventuellt frysa ner eller ha i kylen. Riktigt god blir den om den fått koka i någon timmen vilket man kanske har tid till på helgen när man är ledig.Självklart blir det gott om man snabblagar den med...men inte lika god!
Stek nötfärs och en riven morot, en gul lök, några färska champinjoner och en riven palsternacka.
Salta och peppra och ha sedan i krossade tomater, lite rött vin och buljong, samt ett par matskedar tomatpuré och låt småkoka sedan så länge du har tid- någon timme är verkligen godast.
Vi kryddade också med en halv matsked var av de starka såserna, vill man inte ha så starkt så hoppar man över dem (och har man inte de här såserna som är köpte av min man på någon kryddbutik på nätet)så går även tabasco bra.
Smaklig måltid!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar