onsdag 17 augusti 2011

det här en repris, kyckling i lergryta- med foton!Make a head food helt är inte är matlådor i från frysen utan mat som förbereds så mycket det går ex. kvällen innan att de snabbt lagas nästan av sig själv dagen efter.
Allt man gör på kvällen när barnen sover eller tittar på barnprogram tar av mysteriösa skäl halva tiden mot att göra det när de är vakna efter dagis och jobb och klänger på benen, så rent tidsmässigt är det en hit.
Man lockas inte heller att köpa något snabbt ( = dyrt, mindre gott och mindre nyttigt ) på vägen hem från jobbet när barnen har fotbollsträning och maten efter det måste vara klar momentant, när man har skalad potatis i en gryta i kylen ( häll en liten skvätt mjölk i den så håller sig färgen fin på potatisen), lite färdig uppskurna grönsaker underlättar också.
Ingredienser

10 potatisar
2 paprikor
2 hela lökar
15 färska champinjoner
5 tomater
2 morötter
2 paket bacon
1 hel delad kyckling (gärna i marinad sen kvällen innan)
Vitlök, salt, hackad chili efter smak
½ dl matlagningsvin
1grönsaksbuljong

Kom man då i håg att ställa lergrytan i blöt innan man gick till jobbet är det bara nu att slänga i alla färdiga ingredienser med lite örtsalt och citronpeppar och pressad vitlök och en klick mango chutney och blanda runt. Ställ in grytan i en kall ugn och vrid upp till 200 grader.

När ni är hemma från fotbollen 1½-2 timmar senare är maten klar att äta...vill man inte spela fotboll går en tur till lekparken med barnen bra eller en sagostund i soffan lika bra ;)
Jo man kan alltså laga massa god nyttig slowe food i vardagen utan att vara fascistiskt matintresserad helt enkelt!


Grönsakerna, potatisen från kylen som stått i vatten över nattenLägg allt i lergrytan


Två timmar senare. Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar