fredag 26 augusti 2011

Blek lax i folie med vitt vin, lime och vitlök






Åt vi i dag utan sallad eller en bit grönt.
Ja så blev det, tomaterna jag fick hem var fulla av vitt mögel, så går det när man skickar andra att handla.
Salladen hemma i landet börjar ta slut och inte en grönsak hemma. Måste nog ta en storhandlingsrunda i helgen inser jag. MEN, fisken var ljuvligt god och såsen to die for så vi åt tills vi var stoppmätta ändå och barnen klagade inte över avsaknaden på grönt :)
Rätten tog i tillagningstid ca 10 minuter, plus de 20 minutrarna i ugnen då potatisen också kokar. Rätt bra snabbmat och nyttigare än de man köper hem färdigt.
En bit färsk lax lades på ett ark av folie, lite örtsalt, citronpeppar och massa limesaft pressades över och limeklyftorna fick sedan vara kvar på fisken. Vitlöksklyftor hackades och lades på fisken.
En halv dl vitt vin hälldes i paketet.
Sedan ringlade jag lite flytande smör överst på fisken och vek i hop paketet.
In i ugnen ca 20 minuter, sedan har du en perfekt ljuvlig laxrätt och skyn som nu finns i foliepaketet är fullt tillräcklig som sås, smaken är fantastisk. Tar du dig tid att hälla över den i en panna och häller över en dl grädde och låter allt koka i hop har du också en sås som alla gästerna vill ha recept på.






Smaklig måltid!

2 kommentarer: