torsdag 21 februari 2013

Vegetarisk lasagne från himlen!


Här kan ni nog frälsa den mest inbitne köttätaren med en riktigt god lasagne från växtriket.
Hela köttgänget i vår familj tog två portioner och slickade nästan faten. Galet gott och galet enkel att göra.
Letade runt efter inspiration och kombinerade sedan till detta.
Ingen tomatkross utan mer en vit lasagne med cremé fraiche, lite grädde och riven västerbottenost.
Jag som älskar kött älskade denna nästan lite mer än vanlig lasagne.

Ingredienser

200 g färska lasagneplattor (vanliga går med såklart men tar lite längre tid)
1 zucchini
1 ask färska champinjoner
3-4 tomater, gärna cocktailtomater men jag hade bara vanliga hemma
4 dl lätt crème fraiche
1 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
smör att steka i
salt & Peppar

Hacka och stek svampen, salta sparsamt
Hyvla zucchinin med osthyvel i skivor.
Rör i hop crème fraiche, grädden och osten.
Varva sedan lasagneplattor, zucchinin och svampen med oströran.


Toppa med lite tomater och riven ost. Har ni cocktailtomater är det snyggt att lägga på hela.
Ställ sedan in i ugnen på 175 grader tills det bubblar av såsen( lite olika tid beroende på vilken sorts lasagneplattor man använder. Färska går busfort!)


Gott helt enkelt, galet gott!
Det store pluset är också att den gick mycket fortare att göra än vanlig lasagne med kokning av béchamelsås och köttfärssås.
Perfekt alltså efter jobbet att snabbt slänga ihop.

Nu ska vi försöka bege oss ut i vintersolen efter några dagars feber och hosta både för mig och barnen.
Med tanke på att andra som legat i influensa i 2 veckor känns det som vi klarade oss riktigt bra ändå även om Carl fortfarande är blek om nosen och får stanna inne hos storebror när Leo och jag beger oss till affären.



Kanske får jag sängen tillbaka i natt!

Ha en skön torsdag // Lena

4 kommentarer:

  1. Riktigt gott låter det. Just att blanda samman såsen med c.f och ost kommer vi göra alltid i fortsättningen, så mycket godare och lättare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir en helt annan smak mer lätt men ändå krämigare :)
      Och så mycket snabbare vilket gör att den plötsligt kvalificerar sig på snabbmatslistan!

      Radera
  2. Åh himmel så gott... jag sparar ner receptet för framtida bruk och vegetariskt gillas ju extra i mitt kök också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. otroligt gott och enkelt att variera i det oändliga :)

      Radera