tisdag 1 januari 2013

Nyårafton och middagen med man och två små barn

Jodå vi förberedde mat halva dagen och barnen var verkligen all in.
De rörde glassen(vispad grädde och kondenserad mjölk) och förbereda den gratinerade hummer.
Från 11 i morse tills middagen i kväll har de tjatat " Men NÄR ska vi äta krabban då"
Nej det var ingen krabba på vårt nyårsbord utan vår meny landade till slut på en mycket klassisk nyårsmeny
*Gratinerad Hummer
Ingen vacker bild men som Mårtenssons säger, vem har tid att fota vackert och låta skaldjur kallna!









**Whisky flamberad oxfilé med pepparsås och potatisrosor med västerbottenost som jag fick inspiration av hos Amy

Tillbehör som Ugnsbakad rödlök fick jag hos Lotta


Tomaterna är bara ugnsbakade med olja och lite flingsalt.
Champinjonerna likaså med massa vitlök och lite ströbröd

Den hemgjorda pepparsåsen med rödvin, nymortlad svartpeppar och galna mängder grädde var helt perfekt och jag hade kunnat äta den som soppa med sked.
Vi rullade från bordet.

Som tur är fick vi en besök till desserten så vi slapp äta upp allt själva!
En slags Trifle med hemgjord glass från Frostrosors tre minuters glass.
Geleade hallon och sockerkaka med dessertvin, men i barnens hade vi saft
Kusin Alvin
Min bror, hans fru och de två yngsta barnen kikade in på en irish
Vi tog ju matlagningen i ett ganska lagom mak och allt förbereddes i god tid.
Bara att stoppa in allt i ugnen när vi skulle äta.
Carl får äntligen sin hummer!
Så även Leo innan han somnade 20 minuter efteråt.

Carl höll ut till tjugo i tolv innan han somnade i soffan i sina Batmankläder,
Men skam den som ger sig, de vaknade till lagom till raketerna började skjutas.
Vi satt inne vid fönstret dock och tittade på allt.
Sen somnade de nöjda och glada och sov ända till halv elva på nyårsdagen!


Vi med efter alla denna mat.














Recepten kommer en annan dag, nu ska jag återgå till att bara ta det lugnt, lyssna på vacker musik och spela spel. Förmodligen tar småpiraterna allt mitt guld igen.
Ha en riktigt skön nyårsdag! // Lena






14 kommentarer:

  1. God fortsättning! Jag ser att du har haft en fin nyårsafton.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det samma. Jo den var riktigt mysig.

      Radera
  2. Klokt av er att vara inne och titta på fyrkverkerierna. Min bonusson förlorade ena ögat för sex år sen, på grund av en raket. Vi går aldrig mer ut vid tovlslaget!

    Jag gjorde också gratinerad hummer! En klassiker till nyår. God fortsättning och kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj vad tråkigt!
      Efter massa år som sjuksköterska på Akuten har jag också sett en del tragiska olyckor och min stora kille fick en mindre smällare i ögat ett år.
      Han hade tur och fick bara en liten ögonskada som läkte fint, men jag har respekt för allt som smäller.

      Kram på dig!

      Radera
  3. Vilka vackra bilder från ert nyårsfirande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och som sagt var, din glass var otroligt god!

      Radera
  4. Vilken härlig afton ni hade, god fortsättning önskar jag dig och hoppas på ett bra matår 2013!

    SvaraRadera
  5. Oj, så mycket gott ni åt! Jag har köpt mig en hummer nu eftersom jag inte njöt av någon på nyår. Jag har dessutom fått hummerbestick i present. Så det får det bli någon dag nu och lite gott bubbel.
    Jag har också en hel del tragiska minnen från jobbet av alla olyckor med raketer och smällare. I år skadade en ung kille hela buken på en hemgjord raket (snarare bomb).
    God fortsättning! Så ses vi 2013! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. usch vad otäckt. Hoppas det gick bra med killen. Den typen av skador är ju ganska otäcka....

      Hoppas hummern smakar gott också!
      Kram och gott nytt 2013

      Radera
  6. Så mycket godsaker! Gott nytt år på dig och de dina. kram

    SvaraRadera
  7. Mumsigt värre vid ert nyårsfirande och vad roligt att se att du hittat inspiration till alla rätter från andra matbloggare. :)
    God fortsättning och trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag hittar alltid lite något hos de flesta jag kikar in hos, matbloggar är numera en större inspirationskälla än mattidningar för mig ( och billigare ;)
      God fortsättning till dig med.

      Radera