söndag 2 december 2012

Jag förstår att ni alla är nyfikna på vårt sockerbitsslott

Som började med ett paket sockerbitar och två tuber med kristyr (fast jag inser att lim kanske är smartare men inte kombinationen med två trötta febriga 4 åringar då )
Men så limmar man ihop bitarna till ett hus.

Kladdigt är det och smuligt av socker blir det.
Men ganska kul.
Och man kan ju göra det hur vackert konstnärligt man vill eller kan.
Vi gjorde mer ett gammalt slott där spöken bor och då är det ju lite hål här och där, det vet ju varenda människa!
Taket hade jag problem med, att bygga in det liksom bit för bit så allt möts i mitten kändes vanskligt med kristyr som lim!
Så jag smälte socker och gjorde ett tak av det till slut som vi fortsatta bygga lite på.
Ja det blev ganska trasigt och rätt vint, men i spökslott så är ju alla tak sneda och vinda, det vet ju varenda människa!

Så flyttade tomtarna och snögubbarna in först och jo de trivdes ganska bra till en början.
Men sen kom spöken, varulvar och en och annan drake dit ( typ familjen Adams) och körde i väg alla snälla tomtar från spökslottet.
Och när jag tänker på det så passar det väl bättre för de små söta tomtarna att bo i ett pepparkakshus mot ett dragit, trasigt sockerslott!

Två stolta sjuklingar som nu tar paus en månad från dagis.
Oj vad vi behöver tips på aktivitet och det är tur att moster med valpen ska ha dem en del hemma hos sig innan operation nästa vecka.
Trevlig söndagskväll // Lena13 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut att pyssla med slottsbygge.
  Jag tror också tomtarna trivs bättre i pepparkakshuset.
  Så får spökerna vara i fred!

  SvaraRadera
 2. Det här ska jag banne mig pyssla med med treåringen i veckan. Funkar kristyren som lim så att det inte bara faller ihop? Jag vågar inte riktigt använda lim med Kerstin så kristyr verkar vara en bra idé. Smält socker med en treåring tror jag är direkt livsfarligt, då kommer nog socialtjänsten och hämtar henne :-). Undrar om man kan välja något annat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo kristyren fungerar som lim, men tål kanske inga tunga vikter. Så att bygga i hop ett tak på snedden gav jag mig inte på, då måste man nog ha lim.
   Men det här fungerar ju också och i synnerhet för lite mindre barn och bakanalfabeter till föräldrar är det perfekt att göra med.

   Radera
 3. Tycker det ser hur bra ut som helst, klart spökslott ska vara lite vinda och sneda - det vet ju varenda människa:)

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt spökslott och vilken bra ide att göra ett hus av sockerbitar istället för av pepparkaksdeg inför julen.

  Jag läser att ni vill ha lite förslag på aktiviteter eftersom dina pojkar ska vara lediga en månad från dagis och då tänker jag nu på pysselaktiviter. Själv jobbar jag på fritids och har barn runt mig på dagarna som älskar pyssel. Deras absoluta favoritpyssel är att rota runt i kartonghörnan där vi lägger kartonger i form av äggkartonger, tomma flingpaket, toarullar osv. Kartongerna blir tillsammans bla med bilder från tidningar, tejp, snören, kritor, aluminiumfolie till de mest fantastiska skapelser som rymdskepp, mobiltelefoner och riddarhjälmar. Vi har massor av skaparmaterial i skåpen men just kartonger är hårdvaluta hos oss. Och det är ju billigt och miljövänligt.

  Här kommer tre bra webbsidor med lite av varje, bla pysselförslag och målarbilder:
  http://www.skapligtenkelt.se/
  http://www.ungafakta.se/
  http://www.coloring-book.info/coloring/

  Ha det så bra och tack för en fin blogg!

  /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen :)
   Mina killar älskar verkligen just rymdskepp, piratbåtar och liknande så med kartonger från jul ska vi nog komma på massa kul!

   Radera
 5. Oj, vilket härligt spökslott! Duktiga de är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. japp och nästa projekt är pepparkakshuset!

   Radera