måndag 21 januari 2013

Piggelinfrukost och en ledig bortstädad dag.

Det började så bra med en mysig sovmorgon, gos och bus med trollen och så frukosten då.
Massa citroner, lite grapefrukt, mandariner och någon lime fick blir piggelindrinken till mig och Carl som älskar surt. Leo dricker hallonsaft i stället ( ha ha det är proviva men han verkar tror det är saft han får till frukost)
Så varsin liten fruktsallad med mango, passionsfrukt, banan, äpple och lite honung över.


Efter ett lass smörgåsar hittar Leo en kvarglömd muffins från helgen
Som han fick (Carl gillar dem inte).
vad gick fel då?
Det var ju så himla mysigt där på vår lediga dag.

Jo jag insåg där att de vackra tulpanerna från helgen vissnat.


Solljuset som lös in genom fönsterna, lös igenom ganska smutsiga fönster.
Änglatofflorna som charmigt anats under helgens förlåtande sken från stearinljus, framträdde nu mer som groteska älgar. Redo att anfalla.
Jag borde bara gått.
Borde vänt mig om genom dörren. Tagit med mig barnen till någon vacker sjö eller skog och inte återvänt fören mörkret lagt sig och nya stearinljus kunnat tändas.
Men nej då, jag stannade och öppnade dessutom kylskåpet igen.
Där rann små bäckar av något kladdigt rött. Rödbetsspad!
Någonstans då förvandlades jag ett par timmar till en traditionell kvinna från 50 talet med köksförkläde och städhandskar i gult latex ( eller vad tusan det nu är för material) Putsande, dammande, byte av sängkläder, tvätta medan irritationen inom mig växte.
Ledig dag, pyttsan!
Förvisso är huset nu städat och doftar Ajax. Sängkläderna nytvättade och hela tvätthögen borta. Men den där sköna känslan infinner sig aldrig hos mig då heller. Mer en känsla av att ha slösat bort en skön dag med mina barn med att städa.
Jag haaaatar att städa som Carl skulle sagt!

Jag tänker sluta städa och skaffa städhjälp tänker jag igen. Så det så!

Ha en skön vecka!
10 kommentarer:

 1. jag brukade oxå ett tag pressa alla citrusfrukter till en härlig juice, det var ett tag sen nu men det är så gott. Nää, städa är inget kul städhjälp hade varit bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen skulle man gå i hop som städgäng och storstäda varandras hus. Dennes hus som städas bjuder på mat och vin och bra musik!

   Radera
 2. Vilken vacker färgglad bild på alla citrusfrukter, man blir ju pigg av bara färgerna. Kanske var den för uppiggande att den kickade igång städmotorn hos dig? Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på att frossa i dessa ljuvliga citrusfrukter nu :)
   kram !

   Radera
 3. Ni vitaminbombade rejält idag ser jag!
  Ja, man skulle kunna städa jämt. Städhjälp är inte alls så tokigt, vi hade det när N var liten. Inte dyrt heller. Det enda är att man måste "för-städa" och då menar jag att man måste gå runt och röja och plocka undan grejer kvällen innan. Men ack vad skönt att komma hem sen då, bara ställa ner en bukett fräscha nya blommor och sätta sig ner i soffan och njuta. Njuta får man göra i max 30 för sen har kidsen dragit fram allt igen. Men det är iaf inga dammtussar som flyger runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. periodvis har vi också haft städhjälp. I synnerhet åren som helt ensamstående med mina två äldsta barn hade jag det mycket.
   Just nu funderar jag på det, men du vet mycket annat som ska prioriteras hela tiden :)
   kram

   Radera
 4. Vilken härlig frukost, ja piggelin det behövs nu tycker jag allt. Även om jag tränar och står i så känner jag mig inte som piggelin för tillfället... men så fort solen visar sig så är jag back in business igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen gör ju allt onekligen mycket skönare. Just nu har vi haft några underbara soliga men kalla dagar här. Även om jag jobbar inomhus blir jag glad och piggare av ljuset.
   Ha en skön vecka . Kram

   Radera