Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
fredag 11 januari 2013
Världens bästa pepparssås med rödvin till fredagsbiffen
Lovade er ju såsreceptet sen nyårsafton och nu kommer det här.
Kanske passar det till en köttbit i helgen.
Jag brukar göra dubbel sats och frysa in. Perfekt att ta fram en kulen trist vardag och förgylla några köttfärsbiffar med.
Såsen ska sjuda på svag värme ett tag för att smakerna riktigt ska komma fram. Så god och väldigt enkel att göra ändå.
Ingredienser
½ Gul Lök
20 gr Smör
1 nypa Nymald Vitpeppar
1-2 tsk Mellanmald Svartpeppar
1 nypa Salt
1 tsk Japansk Soya
1 dl Rödvin
1 tärning grönsaksbuljong alternativt någon matsked grönsaksfond
½ liter grädde
1 tsk svartvinbärsgele
Hacka löken fint och stek i smör så den blir mjuk. Mortla pepparn och ha i pannan och låt stekas med en kort stund.
Häll i rödvinet,buljong och soyan och koka så vätskan reduceras till hälften innan grädden och gelén hälls i och koka sedan på lite svagare värme lagom så att den sjuder med små bubblor.
Passa så den inte bränns och man kan behöva späda den om den blir för tjock.
Vi hade ju denna sås till en fin bit oxfilé, men som sagt var, den passar till måndagens köttfärsbiffar med.
Hos oss är vi lediga denna fredag då jag ska jobba helg.
Har inga stora planer och snön yr utanför och det ser ut att blåsa kallt. Vi ska ta oss till leksaksaffären och köpa Försvunna diamanten som killarna sparat i hop till genom att panta burkar och lägga lördagsgodispengen i spargrisen i stället.
Det blir nog hemgjord pizza och en spelkväll. Leo har lovat att inte skrika om han förlorar, ja vi får väl se!
Trevlig fredag! // Lena
ps/ En nästan pinsamt korkad fråga igen.
HUR gjorde man nya rubriker om man vill lägga till ytterligare en under etiketter?
Jag har försökt nu en timme utan att minnas hur man gjorde?
Etiketter:
sås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Å så gott! Tack för all inspiration. Angående etiketter så...
SvaraRaderaJag tror du öppnar skapa nytt inlägg sen har du till höger där du väljer etikett, då skriver du bara in den nya etiketten så sparas den automatiskt... så gör jag iallafall.
Hoppas det hjälpte!
Ha det gott.
Kram
Men åh tack tack tack. SÅ var det ju!
SvaraRaderaha det gott själv. Kram
Vad bra!
SvaraRaderaDet är klart du ska testa att odla kryddor.
Jag har mina inomhus och sen får dom flytta ut i trädgården under sommaren.
Kram
Älskar gräddiga såser och lite rödvin i... lyckan är total!
SvaraRaderaVår Leo älskar sås i alla former, han kunde nog äta sås och potatis varje dag :)
RaderaDuktig du är Lena, kram svärmor.
SvaraRaderakram till dig med.
RaderaÅh vad gott och ååååh vad synd att det är måndag i dag... Kram
SvaraRaderaman kan ju för all del äta gräddsås på en måndag med ;)
RaderaKram
Så god den såsen låter, fint med lite extra krydda på vinsåsen!
SvaraRaderaDen är helt otroligt god. Min syster gjorde den första gången och sen dess är jag fast :)
Radera