Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
tisdag 29 januari 2013
Stekt torsk med ägg, kapris, räkor och pepparrot
Vad hände egentligen med min bästa vinter?!
Vart tog den knastrande, gnistrande kylan vägen?
Soliga snöglittret kom tillbaka!
Ge mig 20 minusgrader så det nyper i kinderna när jag är ute.
Jag har ju till och med köpt nya ullunderställ till killarna som jag vill att de ska använda.
Februari och mars är kvar på vintern och massa slask är det värsta jag vet och två månaders slask är inte vad jag önskar någon!
I väntan på att iskylan ska återvända tröstar jag mig med en sprakande brasa som egentligen inte behövs för mer än mysfaktorn.
Frossar i tulpaner.
Kryper ner i en nybäddad säng och läser mina böcker.
Spelar spel med de små barnen.
Men egentligen vill jag ut och åka skridskor med dem och grilla korv i skogen. Vilket jag visst kan göra nu ändå, men det är tusan så mycket mysigare när det är snö och glitter ute!
Vi lagade en färgstark torsk häromdagen med mycket smaker av kapris, dill, pepparrot, och räkor.
Enkelt att göra och framför allt gott.
Ingredienser
3-5 inlagda rödbetor
1 dl skalade räkor
2 msk dill
3 kokta ägg
½ dl kapris ( jag tog mer, men det är en smaksak)
smör
1 msk pepparrotsvisp
Hacka rödbetorna, äggen och blanda ner med kapris och räkor ( spar några till garnering) och dillen i en skål.
Rör försiktigt ner pepparroten och ställ i röran i kylen.
Servera sedan till stekt torsk och i vårt fall pressad potatis.
Jag förstärkte smaken av pepparrot med smält smör till potatisen med pepparrot i.
I orginalreceptet är pepaprrot inte alls med men jag tyckte det blev mer fart i röran med lite sting av den roten.
När torsken stektes hade jag ytterligare pepparrot i pannan med smöret och så skyade jag fisken hela tiden med smöret.
Gillar man den inte kan man såklart utesluta den :)
Trevlig tisdag! // Lena
Etiketter:
Fisk,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja, hellre riktig vinter än slask, regn och storm. Suck!!
SvaraRaderaMen vilken färgglad och smakrik "topping" du gjort! Det vattnas i munnen!:)
ja hellre riktigt kallt än så här himla slaskigt blött.
Raderaman får pigga upp sig med färggrann mat
Jag vill också ha vintern åter. Regn/sol och +4 här idag med gröna gräsmattor, finns ingen snö kvar, inte ens en liten driva... Och det är som du säger, flera månader av vintern kvar... Nej, man får helt enkelt ha kul i köket istället! Kram!
SvaraRaderaja man får ta ut svängarna där i stället :)
RaderaMin cykel och jag verkar vara de enda som uppskattar snösmältningen så här års. Jag VET att det är trist men ack så praktiskt. Jag har inga små barn som gillar att busa i snö och jag har ingen bil så det är hopplöst att pulsa för att handla och släpa hem maten genom drivorna. Kanske är det därför jag gillar gråvädret bättre? Men jag hoppas att du får vit och härlig gnistrande snö just där du bor. Fint och vackert på alla sätt önskar jag dig det! Kram och godnatt!
SvaraRadera:)
RaderaJag gillade iofs kalla snöiga vintrar även innan jag fick barn.
Borde kanske flyttat norrut :)
Hej!
SvaraRaderaVad fin och "god" blogg, verkligen jätterolig att läsa!
Titta gärna in på min blogg!
Hej då från Mille i Växjöstad <3
Tack. klart jag kikar in :)
RaderaHelst vill jag ha solglitter utan någon snö eller slask alls. :-)
SvaraRaderaHärliga smaker till fisken. Mums!
ja på sommaren ja, men nu vill jag ha snösolglitter :)
Radera