torsdag 31 januari 2013

Fredagspasta och tulpaner

Dax att slänga dem och köpa nya fräscha, men jag liksom gillar dem fullt utslagna också. Fast kanske inte för utslagna!
Men nu nalkas helgen och både mat och blommor ses över.
Pasta kanske till fredagen? Uppfyller ju alla kriterier på fredagsmat.
Gott, enkelt, alla gillar det i familjen, det går fort att laga.
I bland får vi vegetariska gäster. Då är pastasås enkelt att dela på två spår från samma bas.
I denna hade vi kyckling i allas utom vegetarianen som fick allt annat gott. Bladspenat, paprika, trattkantareller, vitlök.
Gott och väldigt enkelt.














Ingredienser

½ påse färsk bladspenat
3-4 körsbärstomater
2 dl stekt svamp- jag har trattkantareller i min frys, men champinjoner går också bra.
1 paprika
½ kycklingfilé per person
2 stycken boursinostar ( eller liknande ost med vitlökssmak)
3 dl grädde

Stek kycklingen i bitar och salta lite.
Stek svampen.
Slå över grädden och ha i osten. Låt sjuda och ha sedan i paprikan och tomaterna som delats i mindre bitar.
Låt koka på svag värme någon minut så såsen blir lite lagom tjock.
Smaka av med lite salt och ev lite mer färskpressad vitlök för mer smak.
Precis innan servering rörs bladspenaten ner.
Klart!

Jag gjorde mycket och hade rester i kylen. Perfekt att ta fram en kväll när jag jobbat sent och resten av familjen redan ätit.
Passade på att ta träningspasset samtidigt (och läste lite om träning i alla fall. Vem vet kanske en dag så får jag lust på riktigt, eller kanske inte.

Trevlig fredag!






8 kommentarer:

  1. Aha, vi förmodar att detta är det förgranna som vi såg på Facebook? Så gott det både låter och ser ut!
    Vi brukar oftast ha pastafredagar, sitter bra med ett glas gott rött vin till. Fast kanske det blir något annat i morgon, vi får väl se...
    Tulpanerna på vårt bord är också så där utslagna, men det bär emot att kasta dom för de är verkligen vackra så också. Kanske bara köpa hem nya:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min man tycker jag har vissna blommor, men de är ju liksom lite vackra fortfarande på slutet med.
      Som livet sa en klok vän till mig.
      Kram och trevlig helg!

      Radera
  2. Pastan ser väldigt fräsch ut! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Haha, precis lagom ansträngande att läsa om träning. Men jag ska faktiskt börja på Zumba på tisdag, det ska bli spännande!

    Maten dins er god ut. Lite grädde och saken är biff...

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det kändes lite lagom faktiskt :)

      Radera
  4. Jag blir hungrig fast jag ätit så gott och är så trött :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I bland är det inte så bra att strosa runt bland matbloggar på kvällen :)

      Radera