torsdag 3 januari 2013

Migas från Mexiko till frukost

Gillar ni stadiga frukostar så måste ni prova Migas.
Jag åt något liknande i USA för många år sen och sprang nu på receptet på the pioneerwomans matblogg.
Jag hade inte alla ingredienserna hemma men nära nog och otroligt gott.
Stekt tortillabröd

Lite stekta grönsaker
Dela brödet i mindre bitar och stek med grönsakerna
Slå över äggen och den rivna osten

Rör ihop

Pressa massa apelsiner - hör inte till receptet dock ;)











Ingredienser originalrecept från Pioneer women
4 hela Corn Tortillas
1 hela Jalapeno, frön och membran bort, fint tärnad
4 hela plommontomater, grovhackad
1 hel grön paprika, grovhackad
1 hel röd paprika, grovhackad
1 hel medelstor lök, hackad
12 hela stora ägg
1 koppar Cotija ost, riven (kan använda Cheddar, Monterey Jack, etc.)
1/3 kopp färsk koriander ( hade jag tyvärr ingen hemma)
1 msk smör
1 msk olivolja
1/4 kopp halv-och halv ( jag tog grädde)
Delade också receptet på fyra för mindre sats.

Ta en skål, vispa ihop ägg och halv & halv ( grädde). Salt & peppar ägg, ställ sedan åt sidan.

Ta en liten stekpanna på medelvärme, värme olja och stek varje tortilla tills de blir krispiga. Torka av tortillan från fett och hacka sedan

Ta sen en stor stekpanna på medelhög värme, smälta olivolja med smöret. Lägg lök och paprika och koka tills börjar bli brun Lägg i tärnad jalapenos och rör om. Tillsätt tomater i stekpanna och rör runt, tillsätt sedan tortilla bitar, rör om försiktigt för att kombinera.
Minska sedan värmen

När värmen har minskat, häll äggsmeten i stekpannan. Rör om försiktigt. Lägg i riven ost och hackad koriander och rör om.
Klart!


Frukost för en mexikans kung eller bara en matglad mamma.
Men nästa gång vill jag ha koriandern i, kanske som söndagsbrunch hos oss.




Trevlig kväll // Lena

10 kommentarer:

  1. Himla gott det där. Jag brukar kalla det för Chilaquiles men då använder jag iofs nachos isf mjukt majsbröd.

    Gör du egna tortillas förresten? Jag är väldigt inne på att börja göra riktiga på rent majsmjöl men måste bara hitta tortillapress någonstans. Nästan omöjligt att få till med kavling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. egna tortillas har jag aldrig gjort, är ju inte så mycket för att baka.
      Hm är det kladdigt att göra? Om inte kanske man skulle testa det.

      Radera
  2. Oj, det var minsann en riktigt ordentlig frukost!!!. Det lät gott iallafall!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja frukost för en skogshuggare ;)
      Våra frukostar på helgen blir mer som brunch runt 10-11, så då passar lite matigare rätter.
      Gott som sjutton var det!

      Radera
  3. Jag har just tipsat Lotta Lundgren (från Historieätarna) om dig på twitter. Hon var ute efter icke-profesionella kockar som höll på med spännande vardagsmat. Hoppas du hamnar i tv ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj vad spännbanden det lät.
      vad ska hon med de icke professionella kockarna till vet du det?

      Radera
  4. Oj det var en mäktig frukost. Ser gott ut men jag skulle ng välja den till lunch. Eller möjligtvis brunch. Min son däremot älskar tunga maitiga frukostar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det är mer till brunch det passar, men vi äter så sent här på helgerna så sån mat är perfekt hos oss.

      Radera
  5. Jag blir hungrig fast jag just ätit :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodu, lite av det här får man i sig fast man är mätt.

      Kram till dig med :)

      Radera