tisdag 24 juli 2012

Potatisomelett med solmogna tomater


Åter, det enkla är oftast det godaste.
Rena smaker, bra råvaror och lite tålamod.
Kanske ingen varje dag frukost innan jobbet, men väl värt att vänta på en semesterdag eller en helg frukost eller brunch.


Ingredienser
6-7 potatisar med skal
4 ägg
1 stor solmogen tomat
ost gärna Västerbotten men vanlig går bra
2 krm svartpeppar
Flingsalt
olivolja att steka i
½ dl vatten

Skär potatisen i mindre bitar.
Stek potatisen med olivolja i en panna som tål att sen stå i ugnen

Strö salt och peppar över.

Slå på vattnet och låt sjuda 5-7 minuter under lock.


Vispa i hop äggen och slå på potatisen och låt sjuda i någon minut innan den ställs in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
Toppa med hackade tomater och ha sedan över lite riven ost innan omeletten åter ställs i ugnen ca 10 minuter.

Ljuvligt gott med olivsmaken, potatisen och de solmogna tomaterna!


Trevlig tisdag// Lena

2 kommentarer:

  1. Gott med en mataig omelett. Jag brukar också ha i potatis ibland och gärna lite lök, blir gott i kombination!

    SvaraRadera
  2. Ja lök är jättegott att ha i, det brukar jag ha. I dag fanns det dock ingen hemma :)
    // Lena

    SvaraRadera