tisdag 31 juli 2012

Filetto di pollo alla parmigiana -parmesanpanerad kyckling

Så gott, så gott att man nästan suckar.
Säkert skulle en italiensk matmor gråta, för så vacker blev den kanske inte som på bilden i den italienska kokboken.
Men så god. Så perfekt salt mot den söta ugnsbakade tomaten med flingsalt och olivolja och den rätt neutrala klyftpotatisen med lite olivolja och aningen örtsalt.


Ingredienser

Ett paket tunnskuren kycklingfilé
2 ägg
3 dl riven parmesanost, rätt grovt riven
2 dl ströbröd
3 msk riven parmesanost till att toppa den färdiga rätten


Vispa upp äggen i hop äggen med den rivna osten.
Lägg upp ströbröd i ett fat.
Lägg ner kycklingen i äggsmeten och panera dem sedan i ströbrödet.
Stek i smör (originalreceptet var det olivolja, men jag tog smör)


Stek dem rätt försiktigt så den goda frasiga ostsmeten och paneringen inte faller av!

Toppa sen med lite mer riven parmesan.
Otroligt gott och man har svårt att sluta äta!








Efter en dag på ett badhus med inne och ute pooler så var mina små hungriga som vargar.
Det var faktiskt premiär för dem att bada i badhus och de blir 4 år i september!
Lite skillnad mot barn nummer ett som gick på babysyim från hon var rätt liten och sen var i badhus varje vecka.
Det är lite mer roddande att åka med två små mot när man hade en och även när man hade två men i olika åldrar.
Eller vad säger ni andra tvillingmammor?
Sen har såklart deras eviga öronbesvär bidragit till att vi undvikit så mycket bad.
Men nu är de fast och har tjatat sen de vaknade i morse att de vill till badhuset. " Om de blir fult väder mamma kan vi bara gå in och bada lite ju" är deras argument som absolut håller.
Så i dag blir det bad, igen!


Må solen lysa på er och ha en skön dag vad ni än gör // Lena

2 kommentarer:

  1. Hur mycket parmesan behövs för att som riven bli 3dl? Vikt alltså?
    Låter gott :)

    SvaraRadera
  2. hm jag tog lite drygt en bit ost, kanske 1½.
    Det som blev över strösslade jag sen med på den stekta kycklingen.
    Jättegott!!

    SvaraRadera