fredag 2 november 2012

I bland undrar jag om jag missar något viktigt ?

Jag hör om "allas" helgstress, om allt de måste göra för att det ska fungera. Det är IKEA som ska besökas och mat som ska storhandlas och kläder till barnen som måste införskaffas.
Det är kalas och det ska städas och tvättas.
Kompisar som ska komma på mat, spelkväll, det ska tränas och joggas med kompisar.
När söndagen kommer är man ganska slut.
Jag funderar i bland om jag liksom missar något varje helg jag _borde_ göra?
Någon viktig vuxensak som alla gör som jag inte vet om?
Vi skruttar nämligen mest runt och gör så lite som möjligt hela familjen.
Att vi inte ens går ur pyjamasen på hela dagen är inte helt ovanligt.
Vi kanske åker till något ställe som i helgen då vi var till Vallby och tittade på lite djur och ät brunch.
Förra helgen var det Björnön vi åkte ut till några timmar för att få lite frisk luft.
Men vi kan lika gärna hänga i trädgården eller lekparken här hemma, men allra mest gillar vi nog att hänga i myskläder, läsa en bok, se en film eller bara vara.

Kanske är det därför jag orkar ändå, med heltidsjobb, fem barn, hus och familj.
Jag gör så lite jag bara kan på helgerna och undviker stora shoppingscenrum, storhandlingar och massa aktiviteter. Vi bara mest är och om vi gör något så är naturen ett stort inslag i våra aktivitet.
Om man nu kan kalla äta brunch eller fika, samt klättra på en sten eller titta på höstlöv för en aktivitet!
Men ärligt talat, hur ska vi orka om vi inte i bland tar det lite lugnt också och inte bara i bland utan regelbundet i vardagen?
Vi har barn som vi gör allt och lite till för. Vi har man, hus, jobb, vänner och 133 aktiviteter till som vår egen utveckling, träning, hem och skola, det ska bakas bullar till barnens fotboll, köras till stallet, utvecklingssamtal.
Klart som tusan vi går in i väggen! Eller inte såna som jag, vi går aningen igenom väggen utan att märka den i vår egen lilla ganska rofyllda värld eller så hamnar vi inte där för vi är för lata och tar det lite med ro emellanåt.
Vi kanske inte har de mest städade hemmen ( eller så har vi Rut som städar hos oss), eller är de kvinnor som bakar mest bullar till hem och skolas årliga skoljogg, eller vad de nu gör ( jag vet verkligen inte för det är en aktivitet jag medvetet valt bort).
Vi som fuskar och åker hem och slänger in kycklingen i ugnen eller svarthandlar mjölk på vår flextid innan vi åker och hämtar barnen på dagis.
Så mitt råd till er andra, ta det lite lugnt i helgen och gör ingenting!
Jag lovar, det gör inte ont alls!
Trevlig fredag // Lena

6 kommentarer:

 1. Tack för kommentar hos mig om nässelpeston. Upptäckte den just nu, har varit dålig på att underhålla bloggen ett tag...Jag blev nyfiken på din blogg och känner att jag trivs väldigt bra här. Massor med recept och en hel del annat som är intressant att läsa. Kul! Ibland får jag dåligt samvete för att man inte hunnit med att gå på alla möjliga aktiviteter med barnen - men egentligen vet jag att jag alltid tyckt att det är viktigt att hinna ta det lugnt någon gång också. Min 11-åring vill fortfarande bara ha lördagen som en hemmadag då hon varvar ner. Min större tjej vill gärna göra betydligt mer, men visst märker jag att även hon mår bra av att ta det lite lugnt. Jag tror att du har rätt i att det är därför du klarar av att jobba och ha en stor familj. Ha en lugn och skön helg! /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att våra barn mår bra av att i bland ta det lite lugnt, eller inte i bland utan regelbundet.
   Vårt samhälle är ganska stressigt och mångas vardag ganska intensiv.
   Klart vi behöver i alla fall en vilodag tror jag och jag tror vi göra våra barn ( och oss själva) en stor tjänst om vi "lär" dem eller får dem att uppleva välbehaget av att pausa också.

   Ha det gott och kul att du gillar bloggen.

   / Vänligen Lena

   Radera
 2. Ibland måste man ta det lugnt, helt rätt;)
  Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant. Jag har också alltid varit bra på att ta det lugnt när jag är ledig. Att jag dessutom helt saknar en pedantiskt sida gör det hela lättare tror jag. Men jag vill ju bara ha det mysigt med familjen när vi är lediga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är sant, jag saknar också den pedantiska ådran och det underlättar ju att blunda och vila i stället för att städa bort en helg ;)

   Radera