måndag 5 november 2012

Matinspiration till veckan ; Oxrullader med parmaskinka, köttgryta, räk & rissallad och en flygande jacob,

Rullader är tacksam mat, gott och enkelt och sköter sig efter rullande stort sätt sig själva.
De här med soltorkade tomater, parmaskinka och basilika är urgoda!
Enkelt att göra en ledig söndag, vilket jag gjorde i går samtidigt som jag grillade en kyckling som mer eller mindre helt skötte sig själv och sen fick svalna innan jag rensade den och i dag efter jobbet sen gjorde en flygande Jacob.
Ingredienser

3 dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st banan
1 msk currey
1 msk chilipulver





Rensa kycklingen och lägg i ugnssäker form.
Skiva bananer och lägg över.
Blanda grädden, chilisåsen och kryddorna, vispa i hop dem lite så de blir lagom tjockt och häll sedan över kycklingen.
Toppa med jordnötter och ha sedan in i ugn på 225 grader tills såsen bubblar, tar ca 15-20 minuter.


När jag kokade riset så gjorde jag dubbel sats och ska göra en räk,ris och mangosallad i morgon till efter jobbet.
Fest mitt i veckan och barnen som inte direkt äter sallad kommer få ris och räkor helt enkelt, det gillar det!















En köttgryta får koka på spisen nu i kväll, med en massa rödvin, lök, morötter och kalvfond. Märgpipan är snart mör som sammet och grytan ska bara pimpas till med lite champinjoner, stekt sidfläsk och lite äpplen den dagen den ska ätas.
Kort och recept på det får ni en annan dag.
Ni som inte kan vänta får hålla tillgodo med en annan god variant av gryta; höstgryta.
Eller denna med svamp och högrev

















Känns som vi inte fått in någon vegetarisk rätt dock denna vecka, så det får bli till helgen och mer fisk såklart.
Jag ska ha lite bjudning här på fredag och funderar på vad jag ska bjuda på då.
Sitter ni på något riktigt gott förslag där ute, gärna på något med fisk eller någon annan bra paradrätt att ta fram till en tjejkväll efter jobbet så blir jag glad om jag får tips!
Förra gången det var min tur bjöd jag på en Saffrans och vitlöksdoftande fisksoppa.




Hm kanske skulle bjuda på kött ändå denna gång?

Trevlig vecka! // Lena

9 kommentarer:

  1. Oj oj vad duktig du är!! Tack för inspirationen. Ha en fortsatt bra vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack och det samma till dig, hoppas din vecka blir bra :)

      Radera
  2. Många fina rätter i ett och samma inlägg:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack ja jag gjorde en liten samlingsvecka :)

      Radera
  3. Vad svårt det är att få in en vegetarisk rätt. Principiellt så tycker jag det är viktigt men matälskaren i mig tycker ändå att det blir godare när man inte undantar livsmedel.

    SvaraRadera
  4. Vad svårt det är att få in en vegetarisk rätt. Principiellt så tycker jag det är viktigt men matälskaren i mig tycker ändå att det blir godare när man inte undantar livsmedel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vi brukar lyckas få in en vegetarisk måltid per vecka. Soppor är mitt knep eller pasta.
      Men den här veckan blir det ingen sån dag alls inser jag. Och knappast nästa vecka heller då jag är bortrest med jobbet och jag tror inte min man kommer göra det då.

      Radera
  5. Så mycket gott som vankas i ditt kök!
    Kanske borde jag ta tillfället i akt och planera matsedlar flera veckor fram när jag nu har "all tid i världen" :) Men istället sneglar jag på alla goda recept på kakor och andra bakverk och så fick jag hem nya numret av "Hembakat" igår :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack men du kakor och andra bakverk är inte fy skam det heller ;)

      Trevlig helg!

      Radera