tisdag 14 februari 2012

valentine kycklingrullader med västerbottenost, bacon och tomatsås med salvia...ljuvligt gott!


En sockerbloggsdag som en annan bloggare benämnde såna här inlägg som, japp det har jag haft och på alla hjärtansdag dessutom ♥.

Har varit hemma i dag och barnen har varit på dagis eftersom jag har en kurs jag behövde läsa in mig till och fy sjutton vad skönt jag haft det!
Får man säga så? Nästan så jag skulle kunna läsa in en vubb till för att få såna här hemmajobbardagar, fast sen kom jag på alla tentor, alla dedlines och så släppte jag den tanken.
Men en dag så här då och då är guld även om jag mest pluggat.

Till middag gjorde jag kycklingrullader som var jättegoda. Förmodligen skulle gnocchi eller annan pasta passat bättre till än hemgjord klyftpotatis som jag gjorde. Kommer definitivt göra rätten en gång till och då med det. Gott var det även om jag inte som jag villa ha färsk salvia utan torkad. Det blir också nästa gång!

Ingredienser.

8 kycklinglår eller fileér
1 knippe färsk salvia eller 2-3 tsk torkad
1 paket bacon
4 stora tomater
4 schalottenlökar
200 g västerbottenost
2 dl tomatjuice
2 dl hönsbuljong
2 tsk dijonsenap






Banka ut kycklingen så den blir tunna skivor, jag brukar lägga den i en plastpåse och banka ut med en stor mortel.
Gör en fyllning av bacon som du klipper i fina bitar, senapen och osten som du river.
Lägg på en klick fyllning på filén och rulla i hop och fäst med tandpetare eller ännu hellre cocktailpinnar.
Bryn dem i smör och slå sedan över tomatjuicen och buljongen och låt sjuda. Om du får ostsmet över ha i den med.

Ha i tomaterna som du delat i 4 och löken och låt koka på svag värme ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera med ris eller pasta.
Eller som här med klyftpotatis, men jag tror pressad hade varit ett mycket bättre val.



Trevlig alla hjärtansdag// Lena

2 kommentarer:

  1. Vi älskar västerbottenost, en av våra absoluta favoritostar! Så gott detta låter och enkelt också som en bonus:)

    SvaraRadera
  2. Ja det blev riktigt riktigt gott och var inte krångligt alls!
    // Lens

    SvaraRadera