Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
måndag 21 november 2011
Måndagspasta med räkor och rökt lax på 20 minuter
Min favorit av pasta som passar både till fest och vardags. Som vardagsrätt är den perfekt då den både är god och bara tar ca 15 minuter att laga.
Hyfsat nyttig också lite beroende på om du gör på riktig grädde eller ett light alternativ- jag kör grädde!
Ingredienser 4 portioner
3 dl grädde
300 g skalade räkor
1 paket rökt lax
1 knippe dill
1 paket bladspenat- helt färsk
2 rivna morötter
1 citron
salt- gärna citronflingsalt
Koka i hop grädden alternativt en vit sås på mjöl och mjölk om du vill skippa grädde.
Riv morötterna och strimla den rökta laxen
När grädden kokat i hop har du i morötterna som får koka med ca 5 minuter och salta.
Ha sedan i den strimlade laxen, dillen, spenaten men spara räkorna!
Låt sjuda 2-3 minuter. Dra av pannan från spisen och ha nu i räkorna. Såsen ska inte koka efter att du haft i råkorna då blir de gummiaktiga.
Servera med nykokt pasta som kokat klart samtidigt som du gjort såsen.
Max 15 minuter alltså tar denna otroligt fräscha lyxiga pasta som faktiskt inte heller är särskilt dyr.
God snabb vardagsmat!!
Etiketter:
festmat,
Fisk och skaldjur,
Pasta,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Är det såna räkor du skalar själv? Hur mycket är i så fall 300g skalade räkor med skal?! :) Så man vet på ett ungefär!
SvaraRaderaDet blir morgondagens middag:-) Tack för inspiration!
SvaraRaderaSara det var färdiga lyxräkor på burk jag använde mig av ( hade kvar från i går), men ta 500 g oskalade blir det nog rätt lagom.
SvaraRaderaanonym, den var fantastiskt god!
Det var inget vidare.....
SvaraRaderavad tråkigt anonym att du inte gillade den, men så är det såklart med allting. man kan inte tycka lika :)
SvaraRadera/ Lena
gott men ändrade lite..tog lite Cr. fraiche i också eftersom jag ändå hade det hemme:-) Sen massor med citronpeppar....
SvaraRadera