lördag 5 november 2011

rostade kastanjer med smör och salt








Lite annorlunda men mycket gott att pilla i sig en kväll till förrätt eller småplock.
När jag bodde i NY som ung så köpte vi dem i varje gatuhörn stod de där kastanjegubbarna med rykande heta rostade kastanjer.
Själva doften på hösten och vintern av Manhattan var just rostade kastanjer och jag kan nu 20 år senare minnas den.


recept:

De svenska hästkastanjerna vi har kan inte ätas utan man får köpa kastanjerna i affären.
Lägg kastanjerna på ett ugnssäkert fat med ett lager av salt efter att du skurit ett kryss i toppen så de enklare kan öppnas.
Ställ ugnen på 225 grader och rosta i ca 25 minuter.
Servera med smör och salt.
Ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Måste provas. Har också smakat dem over there men aldrig gjort själv.
    Vivi

    SvaraRadera
  2. Gör det, riktigt gott och enkelt att göra.
    // Lena

    SvaraRadera