onsdag 23 november 2011

Jack potatoes med bacon och Västerbottenost




Gott som egen rätt eller till en bit kött av något slag.
Rätt fort går det om man micrar potatisen ett tag innan man går över till ugnen.
Är man riktigt lat köper man färdigriven ost också och kanske inte det nyttigaste men ack så gott!
Och visst kan man i lugn och ro baka potatisen kvällen innan medan man tittar på TV, förvara den bakade potatisen i kylen till dagen efter och följ receptet därifrån. Riktigt god make ahead food alltså.

Ingredienser 4 portioner

4 stora bakpotatisar
3 dl riven wästerbottenost
1 paket bacon.
salt och svartpeppar.




Baka potatisen och låt den svalna något.
Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen. Blanda utan att mosa den helt som potatismos.
Lägg tillbaka i de tomma skalen och ställ in i ugnen på 200 grader så osten smälter. 5-10 minuter ungefär ( lite mer om du använt kall potatis från kylen)



En god bit kött eller en stekt kyckling till är gott till, men den står sig bra som enkel lyxig egen rätt också. Mina barn äter som vargar när jag gör dessa fyllda potatisar som såklart går att variera med olika fyllningar och smaker på ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar