söndag 30 december 2012

Gillar ni grönpepparsås

Jag älskar denna krämiga såsen med speciell smak av grönpeppar, den är ofärgad och ser ut som en beasås men jag hade slut på soyja helt enkelt.
I just denna är det mer grädde för att få krämigheten, men vill man ha ett slankare alternativ är det vara att ta mindre grädde och mer buljong.
Söta ugnsbakade tomater är gott till, hade en dash med sockervatten på dem för att få fram sötman bättre i tomaterna.
Gott!
Grönpeppar som krossas i mortel.

Steks mjuk i smält smör.












Ingredienser
2-3 msk grönpeppar
1 schalottenlök (hade jag ingen hemma så min sås är utan lök)
1 msk smör
1 1/2 msk mjöl står det i många recept, men jag brukar skippa det helt då den reder sig själv med grädde.
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
Några droppar soya

Finhacka löken och mortla grönpepparn grovt.
Stek i smör.Häll i buljong och grädde och låt koka samt tillsätt soyan.
Vill du ha mjöl i så gör en bottenredning med lite av buljongen.

Vi har snöslask här hos oss i dag och det regnar!
Som tur är har vi en stor gammal altan vi ska försöka riva och bygga ny någon gång. Det är tak där och killarna har tält och andra leksaker. Där kan de leka i timmar fast det är regn och slask.
Själv ska jag kura ner mig framför TV;n och se en film, jag har feber och ont i halsen och tycker fasligt synd om mig själv.
Trevlig söndag / Lena

8 kommentarer:

  1. Åh, krya på dig vännen! här är det också regn och slask!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fort övergående och jag var snabbt på benen igen,
      lite hosta men det kan man leva med.!
      Kram

      Radera
  2. Ugnsbakade tomater är så gott, perfekt nu när tomaterna inte är så roliga längre...
    Hoppas du snart kryar på dej och att du får ett riktigt gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar ugnsbakade tomater, i synnerhet de små söta.
      maken däremot kan tänka sig att dela ut pris till någon som tillagar dem och de smakar gott *humpf*
      N¨åja, fler till mig ;)

      Radera
  3. Mmm ja grönpepparsås är gott!
    Gott nytt år!!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  4. Vad spännande med mjukstekt grönpeppar, det lät som något vi borde prova.
    Usch för feber och halsont, krya på dig!

    Gott Nytt År till dig oxå! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja gillar man grönpeppar är det riktigt gott :
      Gott Nytt till dig med!

      Radera