Lite lagom lyxigt med färskpressad apelsinjuice till frukost och jag är storkonsument på apelsiner just nu.
Carl med då han inte gillar mjölk och helst vill ha vatten till sin frukost, vilket känns lite sådär att servera honom.
Så vi pressar apelsiner för glatta livet här hemma och i dag till åt vi migas.
En spansk frukosträtt som det finns flera varianter på beroende på var i den spanska världen vi är; Mexiko, Spanien, Portugal eller annat.
Den här varianten i dag blev en Svensk variant med influenser från olika spanska delar. Majsbrödet exempelvis blev utbytt till vanligt tortillabröd och Cotija Cheese ( vad är det?) blev texmexost blandat med två andra rester i kylen.
Resultatet blev i alla fall otroligt gott och mättande!
Men det är inte så konstigt kanske då man har Carl Vader med sig i köket till sin hjälp!
Ingredienser
2 tortilla ( majs om ni har)
5 ägg och några matskedar vatten som rörs i hop
2 tomater
½ lök
1 dl riven ost
1 paprika i valfri färg
Annat gott att ha i som ingår i originalreceptet är
½ kopp koriander som finhackas
1 jalapeno ( vi tog lite starka såser i i stället i brist på detta)
smör att steka med
Stek brödet i lite smör och skär sedan i bitar
Hacka alla grönsaker och stek lätt i smör.
Lägg ner bitarna med de stekta grönsakerna
Slå över äggen och rör.
Vispa inte runt, utan bara vänd försiktigt!
Ha i osten
Jag förstår att koriandern egentligen behövts för den estetiska sidans skull och jag gillar koriander så det hade verkligen platsat i rätten om det funnits hemma.
Men nu blev det utan och inte lika vackert. Men otroligt gott!
Vi stekte lite extra bröd och serverade till och åt så magarna stod i fyra hörn.
Nu är vi reda för en promenad i kylan och solen, äntligen feberfria!
Kanske vill mosters valp följa med och åka pulka.
Trevlig söndag // Lena
Mums! Och färskpressad juice är ju så gott!
SvaraRadera