torsdag 27 december 2012

Så går dagarna och vi äter en massa god mat

No bean chilkokt i Coronaöl
Lagad av min man och min bror.
Den här gången fick de tag på alla chilisorter som skulle med.
Starkt och otroligt gott!
Har ni inte provat denna chili så har ni ett matäventyr framför er.
Efter decembers alla sjukor var det kul att laga lite mat tillsammans.

Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad. Otroligt gott!
Lite lammkött
vitlöksmarinerade kronärtskockor, krustader med jordärskockspure och räkor och annat smått och gott.
Hemlagad hovmästarsås på traditionellt vis











Ingredienser

3 msk senap
1 st äggulor
1 msk strösocker
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar, malen
1 tsk vinäger
1 dl matolja
1 dl dill, hackad
1 dl crème fraiche

Blanda senap, äggula, strösocker, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt matoljan först mycket sakta under ständig vispning. Använd gärna elvisp.
Ha sedan hackad dill och crème fraiche som ger såsen dess rätta smak respektive krämiga konsistens.
Vill man experimentera med olika sorters senap blir det gott!
















Och julen kom och gick ändå och blev riktigt trevlig alla baciller och onda nyopererade halsar till trots.
Nu ska killarna bara vila upp sig känns det som och vi kaloriberikar maten till dem efter viktnedgången de fick i samband med allt.
Grädde i yoghurten är det inte alla som behöver så här efter jul!
Och lille Carl får pannkakor varje frukost. Så många han vill med både sylt och honung på.

Trevlig fredag på er! // Lena

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig att göra något annat känns guld värt.

    SvaraRadera