Kyckling är enkel mat att göra snabbt och variera i det oändliga då kycklingens egen smak är så neutral.
Häromdagen gjorde vi en riktigt enkel men riktigt het variant med sambal oelek, curry och lite piripiri sås.
Jag tycker ju egentligen bäst om hel kyckling som blir saftigare och mer smakrik än filéerna men den här passar bäst på filé ändå.
Ingredienser
4 kycklingfilé
½ strimlad purjolök
1-2 tsk tsk sambal oelek
2-3 tsk curry
1 dl mango chutney
några droppar pepparsås ( tabasco går bra)
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
salt och lite peppar
1 tsk soya
Strimla och stek kycklingen i hop med purjolöken ca 10 minuter
Krydda med curryn, gärna den starka sorten. Pressa ner vitlök.
Rör i alla ingredienser och låt koka , smaka av och ha eventuellt i lite mer curry om ni vill ha mer hetta.
Gott med ris till.
En het 20 minuters vardagsrätt när tid inte finns för avancerad matlagning precis som det varit hos oss sista veckorna.
Nu ska vi däremot vara hemma och ta det lilla lugna med de små killarna.
De opererades i går och vi kom hem från lasarettet i dag. Trötta men vid gott med!
Bilden är gammal men klantig som jag är- eller trött och sliten efter en himla lång höst med mycket infektioner och med sömnbrist- så glömde jag kameran hemma.
I dag blir det köpt tomtegröt med sirap till middag och mer glass till barnen!
// Lena
Ja, kyckling är verkligen så bra, kostar inte mycket och kan ju varieras i oändlighet. Fast det är precis som du skriver så mycket godare med hel.
SvaraRaderaSå skönt att det gick som det skulle med operationen, hoppas allt går bra med tillfrisknandet nu.
ja visst är hel kyckling liksom saftigare och bättre i smak.
Raderamen i bland är det såklart smidigt med filéer också :)
Vegetarian som jag är fastnade jag för de sista raderna i det här inlägget... tomtegröt med sirap? Har jag aldrig hört talas om!
SvaraRadera