söndag 30 oktober 2011

Halloweenafton och småplocksmat


I går var det ju Halloween och vi hade lite spöken på besök. Första besöket kom redan i fredags och Carl hoppade tre meter baklänges och sprang skrikande från dörren och Leo skrek att spöket hade äckliga ögon.
Killen tog av sig kostymen och vi förklarade för Leo och Carl att de bara var på låtsas och att de ville ha bus eller godis.
Så kom lördagen, vi hade godis hemma, vår lilla minimonster pumpa stod på trappen med ljus i och i synnerhet Leo var otroligt förväntansfull och pratade om bus eller godis hela tiden.
Grannes barn plingade på och Leo skrek "Bus eller godis bus eller godis" och så öppnade de dörren.
Carl blev rädd för monstret som sa Bus eller godis.
Men Leo svarade klockrent GODIS!!! så tog han monstrets godispåse och sprang i väg och skrek GODIS GODIS!! Överlycklig över denna tradition han nu startat i vår familj:)
Så kan man också fira Halloween


Jobbhelgerna försöker jag göra det så lätt som möjligt matmässigt. Har varken tid eller lust att slunga en flätad struts till middag på en spegel av krossad och isad champagne.
Tiden som liksom är över efter jobbet vill jag vara med barnen och maken och helst hinna få en liten stund över själv också.
Samtidigt har jag kravet från mig själv att äta helgmat, lite extra gott och göra "musigt" som killarna säger när alla ljus är tända och brasan sprakar.
Så i går köpte jag helt enkelt
Parmaskinka
Goda fina oliver
marinerade vitlöksklyftor
Kex
Några goda ostar
Två sorters marmelad ; fikon och en med senapsmarinerade päron. Jättegott faktiskt även om det låter skumt.
Små babyostar
En god salami
Riktigt gott och mätta blev vi även denna lördagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar