Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
fredag 28 oktober 2011
Italiensk torsk i ugn
maten i ugnen och det doftar ljuvligt gott.....åter en sprakande brasa. Massa ljus tända.
En liten pumpa står och lyser på trappen.
Huset städat och medan det städades hoppade vi i lövhögar och lekte i lekparken.
Jag hade min fina nya kappa jag köpte i dag- ja ja lite för fin för lekparken men va f-n det är fredag.
Alla stora barnen är på galej- halloweenfest, kompis och lan-
De små kommer somna om max en timme så då återstår maken och jag helt själva denna underbara dimmiga sena oktoberkväll.
Till middag blir det detta:
Ingredienser
en bittorskrygg per person
1-2 tsk örtsalt
2 paket parmaskinka
2 bitar mozzarella
1 kruka basilika
1 ask champinjoner
15 cocktailtomater
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
2 tsk fiskfond
Salta på fisken och ha dem i en ugnsfast form.
Strimla parmaskinka, en per bit fisk är rätt lagom
ta sedan en bit mozzarella och smula över fisken till ett lagom täcke.
En kruka basilika som du dekorerar allt med, men spar lite till efter ugnen.
På sidorna lägger du skivade färska champinjoner och hela cocktailtomater. Lite salt på, gärna örtsalt.
In i ugnen på 120 grader tills den är uppe i 52 grader. Torsk vinner på att tillredas långsamt!
På slutet så slår du på grädde så svamp och tomater täcks, smaka av med lite fiskfond och balsamvinäger.
Servera med pressad potatis
Perfekt bjudrätt då den är enkel att förbereda ända tills den ska in i ugnen.
Så gott!!
Trevlig fredagskväll.
Etiketter:
festmat,
Fisk,
fredagsmys
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur länge ska fisken vara i ugnen? Ska prova rätten i helgen...
SvaraRaderaHej ca 15 -18 minuter beroende på hur stor bit du har.
SvaraRaderaJag brukar antingen kolla med temp för att få den perfekt eller så känner jag helt enkelt på den för att se om det är rätt konsistens.
Hoppas den blir god!
// Lena
Tack!
SvaraRaderaTill alla som har "tummen mitt i handen" vad gäller matlagning...skulle du kunna ange exakta mått istället för "smaka av med". Rätten låter jättegod men jag behöver en fingervisning på hur mycket är "lite salt" (vet att det är en smaksak, men hur mycket häller du i?) Samma sak med fiskfond och balsamvinäger..:)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaOj ja de tär jättesvårt att säga då jag måste smaka själv.
RaderaMen börja med 1 tsk salt.
2 msk fiskfond och 3 msk balsamvinäger.
Hoppas den blir bra
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaTack för receptet, verkar jättegott. Under ingredienser skriver du 2 tsk fiskfond, och i kommentaren 2 msk fiskfond. Kan du ge lite vägledning om åt vilket håll du tror är mest troligt?
Förlåt mitt tryckfel! Slarvigt av mig och tack för att du uppmärksammade mig på, ska ändra. Det ska vara två msk fond.
Radera