tisdag 18 december 2012

Lite upphottade köttfärsknyten så här innan julmaten och dekorera pepparkakor

Många är vi kanske som äter köttfärssås då och då, i alla fall mina barn gillar det.
Jag gör gärna en stor sats och har färdigt i frysen, bra att ta fram en stressig dag och gott att göra köttfärsknyten på.
Har man färdig smördeg i frysen (hemgjord eller köpte spelar ingen roll) så har man en god snabbrätt på kort stund.



Gott att ha skinka och riven ost med i knytena och i mina vill jag gärna ha en tesked fransk senap i köttfärsen så det blir lite mer smak.!







Ingredienser

smördegsplattor, en per person
1 dl köttfärs, inte så rinnig och gärna med en tsk senap
2-3 msk riven ost















Baka ut smördegen och ha på fyllningen.
Vik ihop och in i ugn på 175 grader ca 15 minuter eller tills degen fått lite färg och blir frasig.
Gott med en sallad till.


Annars på matfronten står det ganska still här hemma, mycket TV blir det och vi har snart gått igenom varenda film om smurfarna som finns.







Men när storasyster kom på att det fanns pepparkakor och kristyr så vaknade de till lite och ville vara med.
Julpynt på hög nivå.
Men dottern är med på alla bilder och jag lovade att inte visa dem.












Så ni får på söta Leo och Carl i stället.





Trevlig kväll// Lena





4 kommentarer:

  1. Det är verkligen kanon att göra ordentligt med köttfärssås när man ändå är igång och ha i frysen, precis som du skriver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja och det går ju lika fort att göra dubbla satser som en enkel :)

      Radera
  2. Det är inte så länge sedan vi testade att göra små knyten med smördeg och köttfärs. Blev kanongott. Super att ta tillvara lite kylskåpsrensning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köttfärs är tacksam med att göra rester på; paj, soppa, gratäng, knyten och pizza är bara några exempel :)

      Radera