tisdag 23 oktober 2012

Sweets to the sweet Kaneldodoftande äppelpannacotta

Lång dag på jobbet och dagis.
Mina killar är inte direkt vana att gå upp tidigt men i dag var vi tvungna att börja tidigt både maken och jag. Så barnen väcktes under rätt trötta protester och fick börja dagis kl 7.
När jag började väcka Leo så tittade han ut " Det är mörkt mamma, jag vill sova". Så drog han täckt över huvudet och somnade om.
Nåväl dagen kom och gick och de hade såklart kul på dagis och när jag väl slutade sen hade jag förberett kantarelljärpar så det bara var att steka på dem lite och slå över kantarellåsen. Rotsaksgratängen hade jag kvar från i söndags en hel form då jag lagade dubbel sats just till veckan att ta fram.
Vi tände ljus och dukade fint och så blev det efterrätt mitt i veckan. "Onyttigt mamma, är du galen. Det är väl inte lördag", ropade Carl som om jag vore någon sockerfascist.
Jag som förespråkar glasspinnens återinförande på dagis på fredagar!
Gott var det och vi hade en ganska lugn skön kväll.
Hacka äppelbitar stekta i lite smör och honung.
Pudra lite Kanel över

Toppa en vanlig pannacotta bara med detta äpplenfräs. Otroligt gott och enkelt och förgyllde vår vanliga tisdagskväll.









Ingredienser Pannacotta

3 dl grädde
½ vaniljstång eller en tsk äkta vaniljpulver ( det svarta, alltså inte det vita man annars bakar med)
0.5 dl socker
2 gelatinblad

Koka upp socker, grädde och vanilj.
Blötlägg gelatinen i kallt vatten minst 5 minuter och rör ner i den kokta grädden.
Häll upp i fina formare eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar ( jag gjorde mina redan i går kväll, färdiga att servera efter tisdagens vardagsmat).


Trevlig Onsdag! // Lena








6 kommentarer:

  1. Det måste ha doftat ljuvligt i ditt kök efter detta mmm kanel och äpple en superbra kombo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja verkligen och i dag efter jobbet när jag kom hem så doftade det kladdkaka i hela huset då tonårsdottern bakat för fullt på sin lediga dag. Mer onyttigt alltså :)

      Radera
  2. Perfekt när maten är förberedd och det bara är att göra det sista! Inte dumt heller med en smarrig efterrätt, låter så god.

    SvaraRadera
  3. ja mat som går att förbereda är den bästa vardagsmaten hos oss.
    Och ger lite tid och utrymme för efterrätt på en tisdag!

    SvaraRadera
  4. 5 dl socker låter helt galet! Jag gör min pannacotta med samma recept, fast utan socker och ibland ett extra gelatinblad för att jag vill ha den lite fastare.
    Testa att halvera eller utesluta mängden socker helt. Med de goda äpplena till gör det nog inte stor skillnad smakmässigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sandra du har helt rätt! Det ska stå 0.5 dl socker !!
      Tack för påpekandet :)

      Radera