Nu är det verkligen höst, ganska regnigt och blött hos oss i alla fall. Jag ska inte sockra något och prata om hur mysigt det är med tända ljus och en sprakande brasa.
Det går för runt just nu och det känns faktiskt ganska grått men ändå helt ok.
I går efter dagis så fick killarna leka med sin deg medan potatisen till grytan kokade.
En skål med tomater och en skål med minimajs slank ner medan konstverk skapades.
Ett ganska enkelt sätt att stilla de värsta hungern att få lite småplock innan den riktiga maten blir färdig
Sen åt vi köttgryta som faktiskt kokats i såsen av fransk löksoppa!
Riktigt gott och enkelt.Carl som älskar kött av alla de slag åt så han storknade.
Ingredienser
1 kg högrev
½ paket löksoppa ( pulvervarianten)
2 dl vatten
3 gula lökar
2 morötter
½ dl vitt vin
4 msk tomatpuré
salt och peppar
3 msk kalvfond
smör att steka i
Skär köttet i lagom stora bitar, bryn det sen i smör i en stor stekgryta. Salta och peppra
Dela löken och morötterna och stek med köttet innan all vätska hälls i grytan.
Låt småsjuda ca 1½ timme tills köttet är riktigt mört och faller isär.
Vi åt kokt potatis till, men ris passar också bra.
Trevlig vardag ! // Lena
Härliga hösträtter, så gott!
SvaraRaderajo grytor, rotfrukter, soppor och gratänger hör hösten till :)
Radera