Ja vi åt ju inte bara efterrätt häromdagen utan även järpar som jag gjort i helgen.
Så det vara bara att värma på dem, slå på lite grädde och knaperstekta mer svamp och sen värma på rotsaksgratängen som gjordes i söndags.
Jag måste säga att den här middagen var den skönaste lugnaste kl kvart i sex middagen efter jobbet vi haft på länge.
Fantastiskt hur man faktiskt kan få till det med lite mattänk!
Färdiga rätter, men hemlagat :)
Kantarelljärpar, gratäng, gräddsås och mer kantareller och så äppelpannacottan till efterätt. På en tisdag när man slutar jobbet kl halv fem. Hämta barn på dagis och ha middagen på bordet, tända ljus i huset och lugn och ro klockan kvart i sex. De ni!
Ingredienser fyllda kantarelljärpar
800 gram nötfärs
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 st gul lök (riven och brynt)
salt och peppar
1 st ägg
smör att steka i
1 dl stekt svamp
2 paket kantarellost
Blanda osten med den stekta svampen som hackats grovt
Blanda sedan alla ingredienser till färsen och gör som små platta paket som får en klick av kantarellosten på mitten och rulla i hop.
Bryn alla järpar i smör och servera med kantarellsås
Vi har ätit som kungar den här veckan och jag har knappt stått vid spisen under själva vardagarna alls, eller i alla fall minimalt.
I morgon är det fredag och våra barn har önskat sig köpt pizza. Det lutar väldigt mycket åt just det.
vad ska ni andra äta för gott till helgen?
Trevlig helg på er! // Lena
Jag blev bjuden på middag av min kära man igår. Han hade gjort en italiensk variant av Biff Rydberg. I stället för potatisen var det en fin pappardelle. Mums så gott! Å så härligt att bli lite bortskämd... :-)
SvaraRaderaI kväll blir det hemgjord pizza. Givetvis gjord med surdeg ;-)
Trevlig helg!
Kram Marléne
Du förtjänar lite ( eller mycket) matlyx nu med din onda fot.
RaderaKrya på dig och du, jag skulle vilja beställa bröd till *host harkel* barnens julmarknad då de ska sälja hembakat ;)
Kram!
Bra planerat är hälften gjort! :)
SvaraRaderaTrevlig helg på dig!