Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
tisdag 9 oktober 2012
Pasta med karl Johan svamp & biff och Morgon i Jenin
Åter, det enkla är oftast det goda och den här rätten var både enkel att göra och riktigt smakrik och god.
Lyckos er som har Karl Johan i skafferiet efter denna svamphöst, jag har några påsar kvar och den kommer oavkortat gå till pastarätter där den så väl hör hemma.
Att tillagningstiden är kort är ju ingen direkt nackdel efter jobbet, inte heller att ingredienserna är få.
Ingredienser
250-300 gram Karl Johan svamp
4-500 g biff. jag tog lövbiff och strimlade
3 dl grädde av valfri sort ( jag använder alltid riktig grädde, men det är en smaksak.
2 msk svampfond
Salt & Peppar
Stek svampen och strimlad biff, salta och peppra.
Ha över grädden och låt sjuda så den lagom småkokar tills den tjocknar till sig.
Ha i fonden och smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta
Riv gärna lite parmesan grovt och strö över.
En rätt som smakar fest mitt i veckan och dessutom tar ca 25 minuter att laga från start till färdig att servera är inte det sämsta.
Men nu i kväll ska jag läsa klart min helt fantastiska bok "Morgon i Jenin" av Susan Abulhawa.
Om ni inte läst den så har ni en fantastisk läsupplevelse framför er!
I en recension i kulturbloggen stod det om boken " Morgon i Jenin skulle kunna vara en bok fylld av hat, hämnd och politisk propaganda. Men någonstans i de svarta skildringarna, av våld, tortyr och bottenlös sorg – andas boken hopp och försoning. Den glöder av avgrundsdjup kärlek"
Och precis så känns boken! Full av tragedier, mänsklig ondska och en politisk katastrof. Men den är också fylld av en enorm värme och kärlek.
Ha en skön kväll / Lena
Etiketter:
kött,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Karl Johan svamp minns jag inte om jag ätit... det har jag säkerligen men det var nog ett tag sedan... ser gott ut!
SvaraRaderaDet är jättegott att göra helt vegetariskt också med bara svampen.
RaderaFinns påsar med torkad Karl Johan som är riktigt goda.!
Gud så smarrigt! Måste jag prova någon dag..... Love chili!
SvaraRadera/Marléne
Chilireceptet är helt galet gott!
RaderaKonstig att kommentaren hamnade här... Skrev den under chili-inlägget :-/
SvaraRadera/Marlene
Tror jag bjuder in mig själv på middag hos dig nästa gång denna maträtt står på din meny. ;)
SvaraRaderaDu är så välkommen :)
RaderaHärligt! Just den boken är vårt val i bokklubben och jag har den på vänt i bokhyllan. Ska bara läsa ut "Vårlik" av Mons Kallentoft först
SvaraRaderaDu har en fantastisk läsupplevelse framför dig!
Radera