tisdag 30 oktober 2012

Het butternut squash soppa


I alla fall innan man kokar dem så är färgerna vackra som ett höstlöv.
Tack Amy för tipset om denna pumpa som var fantastiskt god att göra soppa av.
Enkel, mättande rykande varm och het åt vi den som förrätt i helgen efter en kall dag ute.
Men den står sig absolut på egna ben utan varmrätt, med ett gott bröd till har ni en hel vegetarisk middag snabbt enkelt billigt och gott.
Och så rätt nu till Halloween.
Som vanligt kan jag inte följa ett recept utan gör om lite,lägger till och drar i från av det som finns hemma.
Men, som med mycket mat går soppan att variera i det oändliga.
Kolla gärna in Amys vegetariska blogg där hon har sin variant som jag utgick i från.



Ingredienser 4 portioner
1 st butternut squash i bitar
2 rödlökar
3-4 vitlöksklyftor
1 palsternacka
2 msk olja
½ liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt -gärna örtsalt och peppar
1-2 chili. valfri styrka, jag tog två stycken och två sorters.

Hacka grönsakerna, samt chilin i mindre bitar och stek i olivoljan.
salta och peppra lite. Pressa över vitlöken















Slå på buljongen och låt koka ca 30 minuter.
Mixa sedan till en slät puré, som tro mig smakar bättre än den ser ut!



Häll tillbaka i grytan och slå i grädde, smaka av med salt och peppar och låt koka en kort stund.


Dekorerade med rostade pumpafrön som även de kommer från Amys recept

Gott, vad mer kan jag säga om soppan. Nyttigt, mättande, hett och så Halloween!
Sa jag att det här med pyssel och sånt inte är min riktigt starka sida ;)

Ha en trevlig kväll. / Lena



4 kommentarer:

  1. Jag gjorde en pumpapaj av min pumpa, och en gubbe så klart. Pyssel är inte min starkaste sida heller faktiskt.

    Soppan ser riktigt god ut!

    Kram Malin

    Har du vägarna förbi Halland så hittar du Annies Stuga där, inte Skåne ;o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vart fick jag Skåne i från ?! ;)

      Radera
  2. Pumpa har jag aldrig ätit! Skamligt nästan. Och soppa går ju hem just nu i det här ruskvädret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt bra kombo; höstrusk, soppa och just pumpa var en ganska ny bekantskap hos oss.
      åt det i USA när jag bodde där,men minns faktiskt inte att det var så gott!

      Radera