Någon gång i sjuan eller åttan ( alltså 20 år sen!) lagade vi dessa smörgåsar i hemkunskapen Med kokta hackade ägg, kaviar och faktiskt så gör jag dem än då och då.
Vet inte varför men de stekta smörgåsarna med fyllningen blir liksom kladdigt goda i sin enkelhet och lätta att göra då en 15 åring klara att sno ihop dem.
Lagade dem ofta till mellanmål efter skolan minns jag och som en enkel middag med ett glas mjölk till.
I dag blev det en av rätterna till vår brunch.
Ingredienser
2 formbröd
smör
2 hårdkokta ägg
3-4 msk kaviar
Hacka äggen och rör i hop med kaviaren.
Bred röran på smörat formbröd
Stek dem sen i lite smör så de blir frasiga.
Dela dem på mitten och ät varma.
Kanske är det mitt matminne som gör att hjärnan spelar ett spratt, men jag älskar dessa mackor.
En bit brieost toppad med björnbärsmarmelad och ringlad honung förgyllde också min morgon.
Så gott. Så krämig. Så nyttig. Ok kanske inte det sista då så mycket.
Men smaken då den krämiga lite salta smaken rinner ut och blandas med den söta sylten.
Sen var jag redo att ta mig an dagen.
En jobbhelg hela helgen men eftersom jag trivs så himla bra på mitt jobb är det inte fy skam det heller.
Trevlig fortsatt helg. Lena
Äggsmörgåsarna... mmmm! Aldrig ätit något liknande men jag tycker säkert om dem!
SvaraRaderaTack för tipset med osten och marmeladen. Det ska jag testa! Hur många grader körde på osten på och hur länge?
Hade ugnen på 175 grader ca 20 minuter, men där får man nog anpassa efter hur stor bit ost man har.
SvaraRaderaGott var det i alla fall och perfekt som efterrätt en brunch,.
Ååååå den osten hade jag kunnat dö för tror jag, i alla fall såg den oemotståndlig ut! ;) Har aldrig testat varm brieost förr men har tänkt det många gånger... kanske blir det av nu när du frestat med denna underbara bild!?! :)
SvaraRaderaHelt underbar!
Radera