Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 28 mars 2013
Påsk och lite påskmat
En helt galen vecka med högt tempo och i dag ska jag på 70- års kalas då min pappa fyller år.Han står för maten men lite snittar av någon sort ska jag göra och ta med. Något med lax tror jag.
Så lite för lite tid att blogga om mat, men känner att jag likväl vill bjuda på lite påskinspiration i form av tidigare recept.
Kanske inte helt klassiska påskrecept, men åt det hållet ändå.
Förutom lammet som tar sin tid att tillaga, men å andra sidan sköter sig ganska bra i ugnen själv så är är temat på maten i inlägget; snabbt och enkelt.
Mat som inte kräver timmar i köket av snurrande av råvaror och andra tidskrävande insatser.
Att maten sen blir så god att gästerna tror ni stått i timmar är en annan sak.
Bjud på sagolikt goda lammstek.
Det är en sådan där rätt då man hejdar sig i tuggan och blir tyst.
Så gott och ändå så enkelt.
Till den brukar jag göra min krämiga rotsaksgratäng, den som får den mest inbitne rotsaksvägraren att äta och vara tyst.
Hemligheten ligger i att stava rotsakerna och potatisen i stället för skiva den. Fråga mig inte varför, men det blir så mycket godare!
Lax lockar också de flesta affärer med nu till påsk och där finns ju inga begränsningar i hur gott det kan bli.
Med vitlök, tomat och gräslök exempelvis. Kan inte bli så mycket enklare.
Den här hummersoppan passar alltid bra. Att den går på ett kick att tillaga gör ju inte det hela sämre.
Om ni nu inte har turen såklart att ha späda nässlor redan?
I så fall skulle jag göra en vårig nässelsoppa. Själv längtar jag suckande efter att de ska titta upp i mina rabatter. Har ni inte provat nässlor förr så har ni verkligen missat något.
Kyckling brukar även det höra påsken till och den här är inte klassiskt påskig kanske men god. Het kyckling med rostad söt paprika, rödlök och fetaströssel
Med dessa snabba rader önskar jag er en trevlig inledning på påsken.
Hoppas ni får några lata soliga sköna dagar.
/ Lena
Etiketter:
festmat,
Fisk och skaldjur,
Kyckling,
kött,
soppor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En glad påsk till dig och familjen!
SvaraRaderaKramizar! :)
Detsamma till dig!
RaderaGlad påsk
SvaraRaderaAnders, http://barariktigmat.se
Detsamma, hoppas du fick mycket gjort som planerat även om du inte kunde följa med familjen!
RaderaInga dumma middagsförslag inte, mycket som ser gottigt ut!
SvaraRaderaEn glad påsk önskar vi dej
kramar
Nu längtar jag verkligen till de första spirande nässlorna så vi får lite soppa kokt av dem :)
RaderaHoppas ni får en skön påsk ni med.
Tack för trevliga tips! Kyckling har vi också ätit i helgen. Och idag gör vi en klassisk lammfilé med potatisgratäng. En påskkaka har jag också fått till. Annars är det mest vila och ladda batterirerna som gäller den här helgen. Ha en fortsatt skön helg!
SvaraRaderaLammfilé har vi inte gjort i påsk, det har varit fullt upp med min pappas 70 års kalas och lite annat. Men påsken är ju inte slut ännu :)
RaderaFortsatt trevlig påsk till er med.
Tack för tipset med kalkonen. Jag får se hur jag gör imorgon. Det blir nog en mix av olika tips. Och så håller jag alla tummar jag har ;-)
SvaraRaderaGlad påsk! Kram.
Det bästa med den typ av mat är att det nästan inte går att misslyckas, man kan variera stuffing hur mycket man vill.
RaderaGlad påsk till dig med!