Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
onsdag 5 september 2012
Stifado till middag och en martartikel med mitt oxrulladrecept
Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept.
Jag tackade ja och fick välja ut ett recept som en kock skulle laga och ett proffs fota snyggt, jättekul!
Jag valde oxrullader i gräddig balsamvinägersås med parmaskinka och soltorkade tomater.
Jag fick även svara på lite frågor om mat och små kuriosa och i dag kom tidningen ut.
Jättefint fotad mat och det ser verkligen proffsigt ut, men tyvärr så länkade de inte in min bloggadress som de lovat på sidan vilket såklart var trist.
Nåväl, kul i alla fall att se hur snyggt de fick till rätten.
Eftersom jag jobbat sent så hade familjen redan ätit när jag kom hem, så jag fick läsa tidningen i fred medan jag åt min Stifado som var så god!
Köttet fick ligga i marinaden nästan ett dygn innan jag sen lät den puttra här flera timmar i går kväll medan sagor lästes, små tänder borstades och annat kvällspyssel man har.
Otroligt mört gott kött med kanel, vitlök, små syltlökar och tomatsås.
Ingredienser till marinaden
1 dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk olivolja
5 st hackade vitlöksklyftor
2 st gular lökar
5 st lagerblad
20 st krossade enbär
1 tsk krossad svartpeppar
2 tsk timjan
2 ts salvia
Ingredienser till grytan
700 g grytbitar skurna i kuber
olivolja
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré tomatpuré
2 kanelstänger
1 dl syltlök
2-3 msk oxfond
2 dl vatten
Lägg köttet och löken i marinaden några timmar, gärna över natten.
Stek det sedan i lite olja, salta och peppra och ha därefter i krossade tomater, tomatpuré, fonden och kanelstängerna. Spar syltlöken!
Smaka av och låt därefter grytan koka ca 2 timmar, späd med vatten så grytan inte blir för tjock.
Gott med klyftpotatis eller ris. Eller kokt potatis.
Ska erkänna att jag åt grytan som soppa i dag, helt själv efter en lång jobbdag. Med min mattidning och längtan till Grekland
/Trevlig kväll. Lena
Etiketter:
festmat,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken kul grej att få vara med i deras tidning, synd bara att blogglänken uteblev...
SvaraRaderaJo lite trist faktiskt då vi kommit överens om det och de dessutom tog kontakt med mig just efter att ha sett bloggen.
RaderaHade ju kunnat få en del nya läsare på så sätt.
Men men, det blev ett fint foto i alla fall!
Grattis, så kul att vara med i tidningen :) Har den och ska genast spana in den!
SvaraRaderaSv: Så bra att ni försöker äta vegetariskt en gång i veckan!
Vi har gjort så rätt länge oftast med ett bra resultat. Får se om vi kan utöka det till två veg. middagar snart :)
RaderaVad roligt! Grattis! Fast det var fult gjort att inte ta med blogglänken. Så de är egentligen skyldiga dig ännu en helsida inte sant ;-)
SvaraRaderaHa en trevlig helg. Kram.
ja lite snopet känns de eftersom de kontaktade mig och jag bad dem ta med adressen, vilket de lovade.
RaderaMen men...
Trevlig helg själv!