fredag 21 september 2012

Med lite rester och några ägg kommer man långt

Solmogna tomater, lite mild purjolök och en bit skinka fanns kvar i kylen och är vad som behövs för att skapa en lyxig frukost.
Eller brunch häromdagen innan kvällsjobb. Perfekt mat att stå sig lite på när man får sen lunch/ middag.
Hade också en bit saftig västerbottenost som jag rev lite över hela omeletten och med den osten blir ju allt gott.
Det bästa med alla dessa omeletter är att också att man kan ta tillvara på rester.Den där halva tomaten, snutten osten eller sista biten skinka går alltid ner.





En omelett till frukost eller om man så vill till middagen efter jobbet om man vill ha något lättare att äta.

Ingredienser

4 ägg
4 msk vatten
salt & peppar
ca 1 dl fyllning av valfri sort; skinka, lök, svamp eller vad man nu har och gillar
lite riven ost att toppa med
smör att steka med

Vispa i hop ägg och vatten med salt & peppar.
Smält lite smör i stekpannan och häll i äggen, stek någon minut på medelvarm värme så den stannar av lite. Häll i grönsaker och skinkan och toppa med riven ost. Låt stå på pannan någon minut till innan den ställs in i varm ugn på 175 grader där de får gräddas färdig.
Ett tips, se till att inte ta en stekpanna med plast runt handtaget! Jo det har hänt här en gång i min ungdom. Inget bra!














I dag är det fredag och mina genomförkylda killar har önskat sig TV mat. De vill alltså äta fredagsmys mat framför Tv;n. Kycklingvingar och runda ostar ska det vara och sen Scooby Doo.
Passar ju perfekt en snorig fredag innan helgen gör sitt intåg, en helg jag och maken jobbar omlott alla dagar.
Så några stora matkulinariska upplevelser eller äventyr i köket blir det alltså inte här.
Men gott kan vi nog få till det i alla fall.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar