Men å andra sidan jobbar vi heltid båda två en hel månad till. Så lathet hemma känns befogad då alla andra har ledigt :)
Mycket mat av småplocksvarient blir det efter jobbet och grillat: typ korv eller biff med grönsallader eller potatispaket.
Inte mycket att matblogga om alltså!
Men häromdagen åt vi en gryta med en kall god sås till, gjord av creme fraiche och Ajvar Relish! Gott till allt, grillat, köttfärsbiffar, tacos, eller som här lite stekt fläskkött med grönsaker och ris.
Recept behövs knappt då man kan smaka sig fram hur stark man vill ha den.
Men den här gången tog jag en del Ajvar och två delar creme fraiche.
Vill man ha lite starkt är det gott med lite tabasco i, men denna gång hade jag bara salt till förutom såsen.
Stekta hyvlade morötter, lite sockerärtor, fläskkött ( som med stor fördel kan uteslutas och så har man en god vegetarisk gryta) paprika, ananas och rödlök.
De gånger jag gör denna röra med kött så låter jag den marineras i lite ananasjuice, chili, ingefära och pressad vitlök.
Plättlätt!
Precis som livet alltså en skön sommarkväll.
Ha en skön vecka, vare sig ni nu jobbar eller har eldigt! / Lena
Gott och så himla enkelt!
Ajvar är något som alltid finns hemma hos oss!! Den är användbar till så mycket.
SvaraRaderaHär jobbas det två veckor till, men man kan lika gärna jobba när det är höst väder ute, solen lyser med sin frånvaro. Får väl hoppas att ryssvärmen kommer lagom till vår sem.
Kram
ja ryssvärmen väntar vi också på här!
RaderaDen kommer nog tills vi ska ha ledigt helt enkelt
Kran
Latmajor då! Ni gör helt rätt, tycker jag! Här är det varken jobb eller eldigt, däremot ledigt! Förlåt, var tvungen, så rolig felskrivning! ;-)
SvaraRaderaHa en riktigt bra vecka du med!
ha ha ja i bland blir det fort och fel :)
RaderaTrevlig vecka du med! Kram
Creme fraiche och ajvar relish är supergod och enkel sås att sno ihop när man tex. är lite stressad eller bara vill göra det lite enkelt för sig. Fortsätt att lata er på kvällarna. Det är ni värda. :)
SvaraRaderajapp somamrlata så det stänker om det!
RaderaKram
Klart man ska lata sej och ha det skönt, ta vara på tiden och varandra, det gör ni helt rätt i!
SvaraRaderaAjvar är kanon som smaksättning, vi slänger det gärna på lax och ställer in i ugnen, blir hur gott som helst.
Åh på lax har jag inte provat den ännu!
RaderaTack för tipset!