lördag 14 januari 2012

Het potatisomelett på mitt sätt




Det åt vi i morse till brunch, jättegott, mättande och en perfekt brunchrätt.
Dessutom passar det ju jättebra med en billig maträtt, fick nämligen två mejl i dag. Ett från Linda i USA som tackade för ett gott fläskfilé recept, den baconlindade. Jag blev såklart jätteglad!
Sen fick jag ett till där en läsare påpekade att jag faktiskt utlovat billiga vardagsrätter och det tyckte hon inte biff och entrecote var.
Det har hon absolut rätt i, men jag lassar alltid frysen full när det säljer ut billigt kött i affären. Så för mig blev det ju inte så dyra maträtter, men självklart blir det dyrt om man köper färsk svensk biff till normalpris.
Sen fyller jag ut exempelvis en kycklingrätt med massor av rotsaker och det är nog mitt bästa spartips när det gäller mat. Köp säsongsmat och ät både nyttigare ( för både dig och miljön), godare och billigare
Och den här rätten är garanterat en billig en!



Ingredienser

5 potatisar
1 gul lök
4 ägg
½ dl riven stark ost ( eller skivad)
1 valfri stor bit chili
salt, peppar och smör att steka i

Skala och dela potatisen i små bitar ungefär i tärningsstorlek.
Hacka löken. Stek i smör och krydda med chilin, salt och pepparn.
Stek på svag värme så där ca 15 minuter och rör om ofta så det inte bränns.
Vispa i hop äggen med några matskedar vatten och ha i en dutt salt och lite peppar. Slå över i pannan och när de stannar av lite så lägg på osten och ställ in i ugnen på 150 grader tills potatisen är helt mjuk ca 10 minuter brukar vara lagom.
Så gott och så enkelt!

ps/ en råtta smakade en bit i hörnet!

1 kommentar:

  1. ....och råttan heter Leo eller var det Carl?

    Mamma

    SvaraRadera