måndag 2 januari 2012

Vardagsmat igen. Laxsida i ugn med fetaost & tomater med sting.


Åter vardag för många av oss och efter en hel månad hemma så har killarna nu börjat på dagis igen. Nya tag för mat som fungerar efter jobbet och dagis. Gott ska det vara och enkelt att laga!
I dag jag fick med mig en halv laxsida från affären Potatisen hemma skalade jag redan i går kväll och la in i kylen i en skål med vatten och lite lite mjölk.
Bara att byta vatten och sätta på spisen efter jobbet.
Erkänner att när jag gick in för att handla efter jobbet så visste jag inte vad jag skulle laga för något alls. Men det blev alltså fisk.
Laxen är så god och otroligt enkel att göra, en riktigt bra vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen medan man gör något annat.


Ingredienser

En laxsida.
Två paket fetaost.
Tre dl cremé fraiche
En droppe megadeaths sås från Blair, men självklart går det med alla sorters pepparsås. Används denna så räcker det dock med en enda droppe!









Lägg fisken med skinnet nedåt på en folieklädd ugnsform.
Mosa i hop lite cremé fraiche med pepparsåsen och pensla fisken.
Mosa sedan i hop resten av cremé fraichen med fetaosten och täck fisken.
Om man vill kan man också toppa med lite citronpeppar och chiliflakes.
Ställ in i ugnen på 175 grader och låt stå i ca 30 minuter.
Klart att servera.

Kan det bli så mycket enklare!

2 kommentarer:

  1. En ny favorit på vårt middagsbord.
    Till och med de kräsna tonårsbarnen åt fisk och det är ett gott betyg.
    En sa kolla om hon har fler goda fiskrecept för den här var god mamma.
    tack för en bra matblogg med enkla goda rätter utan massa krusiduller.
    mvh Sonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad kul att ungarna gillade det. Prova den italienska torsken eller någon av de andra laxrecepten ska du se att de nog gillar det med!
      // Lena

      Radera