Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
fredag 27 januari 2012
Oxrullader med parmaskinka, soltorkade tomater och basilika i gräddig balsamvinägersås
Riktigt, riktigt gott och vi hade det som torsdagsmiddag i går, men det är nästan en festrätt.
Kräver lite koktid så för oss är det en perfekt maträtt som får puttra själv en timme medan man gör något annat.
Inga stora arbetsinsatser krävdes det heller mer än själva ihop rullandet av rulladerna men det går fort och är lätt.
Ingredienser
600 g lövbiff
2 paket parmaskinka
1 kruka färsk basilika
1 burk soltorkade tomater.
5 dl grädde
½ dl balsmavinäger
salt o peppar
2 normalstora tomater att ha i på slutet eller 7-8 cocktailtomater.
Lägg en bit parmaskinka på lövbiffen och toppa med en soltorkad tomat.
Knyt i hop med en tandsticka.
Stek rulladerna i smör så de får lite yta, salta och peppra.
Lägg dem sen i en stor stekgryta och häll på grädden och balsamvinägern som rulladerna får koka i ca en timme så de blir riktigt möra.
På slutet har du i hackade färska tomater, gärna lite mer parmaskinka skuret i bitar och färsk basilika.
En perfekt god fredagsrätt till pasta eller pressad potatis.
I kväll är det fredagsmys hos oss, fast vi är klena så det blir något enkelt. Men läsk och lite godis ska jag väl kunna trolla fram i alla fall till barnen.
Trevlig helg!
// Lena
Etiketter:
festmat,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jisses vad gott det blev. tack!
SvaraRaderaja visst är den fin, lite som farmors rullader fast på italienska ;)
Raderahttp://lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/09/farmors-rullader.html
Kul att du tyckte om dem :)
//Lena
Låter supersmaskigt och skall absolut testas. Ett litet tips bara - man kan fästa ihop ruladerna med torr spagetti. Den blir mjuk i grytan och ingen riskerar att sticka sig på en vass tandpetare
SvaraRaderaSmart med spagettin, jag brukar använda cocktailpinnar tror jag de heter. Lite längre och hårdare än vanliga tandpetare. Men ska absolut testa spagettin !
Radera// Lena
Bland de godaste rullader jag någonsin ätit.
RaderaTack för en trevlig blogg.
Tack själv. Ja de här rulladerna brukar uppskattas av alla jag bjudit .
SvaraRadera// Lena
Supergott! Uppskattades av mina vänner! tack. Elena
SvaraRadera