Är mamma till fyra barn, 19, 17 och två 4- åringar, samt en 16 årig bonusdotter. Mina stora intressen i livet är och har alltid varit resor, böcker och matlagning, rätt bra kombination av hobbys om man som jag har ett späckat schema där livspusslet måste gå i hop. Min blogg handlar om min matlagning och mitt liv.
torsdag 5 januari 2012
kyckling i cider & rotsakssås med ljuvlig rosmarin och rotfruktstopp
Den här rätten har jag nästan glömt bort det var så länge sen jag lagade den. Petter påminde mig om den häromdagen att den var så god och det är den ju.
Fantastisk kombo med kycklingen, de goda rotsakerna och rosmarinen.
Till saken hör att mina barn inte åt rotsaker då de var små, trodde de ;)
Men de älskade denna rätt och jag med.
Vill också säga att jag själv kommit på receptet, läste en gång en annan variant med bitar av rotsaker och cider. Men att mixa en sås av det kom jag på själv när barnen var små och då smakerna gifter sig perfekt med varandra så blev rätten så mycket godare på detta vis.
För att inte tala om de sagolika dofterna av palsternacka, rotselleri, äpplen, rosmarin. Ni måste prova denna ljuvliga rätt helt enkelt!
Ingredienser
4 kycklingfiléer
3 morötter
2 palsternackor
3 gula lökar
1 bit rotselleri
2 gröna äpplen
3 dl creme fraiche
1 kyckling eller grönsaksbuljong
4 dl äppelcider
salt
2 msk rosmarin
Skala rotsakerna och det ena äpplet.
Dela dem i mindre bitar.
Bryn kycklingen så den får färg och lägg sedan åt sidan.
Bryn rotsakerna och det ena äpplet och ha i ordenligt med rosmarin.
Slå sedan i cidern, salta och ha i buljongen.
Koka så allt blir mjukt och ta sedan rotsakerna igenom press alternativt mixa till en slät smet.
Sila av vätskan som är kvar och ha sedan i kycklingen och "moset" av rotsakerna och cremé fraichen i samma gryta .
Koka ca 15 minuter ( beroende på hur tjocka filéerna är) och ta de sista minuterna i det sista hackade äpplet och garnera gärna med lite färsk rosmarin eller mer tärnat äpple.
Servera med ris eller kokt potatis.
Jättegott och ungarna älskar denna ciderkyckling trots alla rotsaker!
På sidan serverade jag en klick av rotfruktsmoset som blev över. Det är verkligen en fantastisk smak på den så gör gärna lite mer och servera på sidan!
Perfekt vitaminkick och bra säsongsmat.
Trevlig kväll/ Lena
Etiketter:
Kyckling,
Vardagsmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det verkar väldigt gott, och inte så svårt heller. Måste prova. Sparar din blogg till mina favoriter :)
SvaraRaderadet är jättegott, inte så svårt alls heller men lite paltigt kanske med att mixa moset och lägga tillbaka.
SvaraRaderaSen kan man ha mer eller mindre cf, har även gjort den med rätt lite cf och mer skysås för en mindre krämig men mer mustig smak.
// Lena