söndag 22 januari 2012

Söndagspasta med pepprig kyckling




Jobbhelg men har hunnit med massa ändå. I går hade vi kalas för Petter som fyllde 16 år. Jag förstår fortfarande inte hur jag som är så ung kan ha så stora ungar!
Vi gjorde det väldigt enkelt för oss och köpte färdiga pajer, man får vara bekväm i bland.
Jag kom hem kl 15 och kl 16 skulle gästerna komma.
Gott och trevligt var det och tårta år vi. Köpt den med!


Till söndagsmiddag blev det en god färsk pasta med en kycklingsås till. Jättegott och inget kvar till matlåda= bra betyg av familjen.
Enkel att göra var den också då jag hade kvar en grillad kyckling från i fredags. Jag gör ofta så att jag lika gärna grillar två kycklingar så har jag mat en dag till de kommande dagarna av den som blir över.
God och nyttig snabbmat alltså.
Men i dag blev det kanske mindre nyttigt, men himla gott.

Ingredienser

1 grillad kyckling
2 paket bacon
½ burk soltorkade tomater
5-6 hackade färska tomater
½ dl finhackad rödlök
3 dl grädde
½ paket fhiladelfia ost naturell.
Salt och svartpeppar
Färsk basilika är gott också, men vi hade ingen hemma. I så fall ta en kruka färsk basilika o ha i på slutet

Strimla kycklingen och baconen som du steker hastigt upp.
Lägg sen ner kycklingen och rör om.
Klipp de soltorkade tomaterna i bitar och rör ner med kycklingen och slå sedan på grädden och koka upp.
Ha i osten, löken och smaka av med salt och ta på slutet ett par rejäla varv med pepparkvarnen. Ha i de hackade tomaterna
Låt sjuda en kort stund och servera med pasta.
Så enkelt och så gott.

Ny vecka i morgon och ny mat.
Vad det blir återstår dock att se till när jag kommer till affären i morgon och veckohandlar. Men någon torsk eller lax kanske. Någon ny vegetarisk rätt vill jag gärna prova, så har ni något gott förslag så tar jag tacksamt emot det.
Ha en trevlig söndagskväll.



2 kommentarer:

  1. Den här rätten gjorde vi till lunchen men med basilika. Jättegott, tack.
    Hälsningar Mymlan

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad kul att du gillade den och du har rätt i att den blir så mycket godare med basilika!
      // Lena

      Radera