fredag 13 januari 2012

Citronkysst biff med honungs och chevrerostade rotsaker i ugn


En fredagstradition snart tror jag, biff av god kvalité med något gott till.
I dag blev det honungsrostade rotsaker...ja jag vet jag är helt insnöad på rotsaker men det är så gott, så miljörätt och så billigt ja och nyttigt också.


Ingredienser

5 potatisar
3 palsternackor
3 gula lökar
2 morötter.
1 bit rotselleri
( men egentligen kan man såklart ta vad man vill och hur mycket av vad man vill)
flingsalt
olja att ringa över
1 bit Chevre ost
Honung


Skär allt i bitar och lätt på en ugnssäker plåt.
Ringla olivolja och honung över och strö flingsalt.
Ställ in i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter. Se sista 15 minutrarna lägger du på bitar av chevrén och ringlar sen lite till honung över. In i ugnen till det liksom bubblar av osten.

Biffen stekte jag med bara salt och peppar. På slutet häll över ca ½ citron och stek på lite till beroende på hur genomstekt du vill ha den.
Lägg åt sidan och vispa ur pannan och slå i ca 2 dl grädde. Låt sjuda så den småbubblar.

Servera.
Gott, enkelt och rätt snabb lite godare mat en fredag efter jobbet som inte kräver för stora köksinsatser :)
Trevlig fredag





/ Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar